Oj, vad dåligt…

FILMEN

Andra världskriget pågår för fullt och när en grupp amerikaner tar sig in bakom fiendelinjen möts de av något som får nackhåren att resa sig på den. Något så hemskt att de inte vågar ta med det i sin rapport över vad som hänt. Alla utom en då förstås. Löjtnant John Schmidt tar upp det och får då också uppdraget att ta reda på vad det är och hur de kan få stopp på det.

Det de såg ska visa sig vara en supersoldat framtagen av en tysk forskare för att krossa fienden. Schmidt och hans män får till uppgift att ta sig in bakom fiendelinjen och oskadliggöra den tyske forskaren och alla hans skapelser.

Återigen har vi här en film som på pappret låter riktigt bra men som i verkligheten inte håller alls. Det man väljer att kalla zombies är egentligen några genmanipulerade figurer som visserligen kräver ett skott i huvudet för att stoppas men där slutar alla likheter med zombies. Och just detta får kanske den som översatt filmens originaltitel ta på sig lite av skulden för. I original heter filmen nämligen "Horrors of war" och inget som anspelar på att det skulle finnas zombies i filmen.

Hur som helst, dessa supersoldater är dåligt gjorda, dåligt sminkade och känns enbart fåniga. Skådespelarna och handlingen är usel och när sen en av soldaterna visar sig vara en varulv är det nästan så jag stänger av. Det blir för mycket. "Nazi Zombies" är en usel film som inte gör någon glad, förutom de som låter bli att se den då…


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det finns en director's cut av filmen (dock inte inkluderad här) där allt händer i korrekt ordning och inte blandat med nutid och återblickar. Tror dock inte det gör filmen speciellt mycket bättre.

2. I en scen i filmen ska soldaterna gå till attack i gryningen men när det sen blir dags verkar man glömt detta och spelat in scenen mitt på dagen…

3. I flygplansscenen är det så uppenbart att vissa av planen är datoranimerade att det blir pinsamt…


HANS-ÅKE LILJA (2011-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Tema: Zombies
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (8/3):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN FEBRUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA