En hård och gripande hämndthriller

FILMEN

När vi möter Christian slår han skiten ur en man med en kofot. Mannen har varit inblandad i inspelningen av en porrfilm där man sist såg Christians dotter innan hon hittades död av en heroinöverdos. Nu plöjer han sig genom listan av de inblandade för att få hämnd och få veta hur hon egentligen dog.

Under resans gång möter han lifterskan Alice, och han ser i henne både sin dotter och sitt vilsna jag medan han bearbetar sin sorg och sin hämndaktion.

Bara en bit in i "The Horseman" sitter jag och tänker "det här är en riktigt bra film", och det håller sig hela vägen. Det är en perfekt avvägning mellan intensiva thrillerscener och välspelade karaktärsscener.

Manusförfattaren och förstagångsregissören Steven Kastrissios gör inte ett misstag, och huvudrollsinnehavaren Peter Marshall gör ett fantastiskt jobb. De dramatiska delarna höjs av Marshalls realistiskt plågade framträdande, och spänningen ökar nöjsamt hela tiden. Utan att visa onödigt mycket blod är det stundals så man sitter på helspänn.

Nagelbitande spänning, välutförda actionscener och gripande dramatik. En klar rekommendation. Varför har inte Kastrissios fler filmer på gång?


EXTRAMATERIALET

Trots att omslaget inte listar någonting finns här en hel del. Först ser vi kortfilmen man gjorde för att skapa intresse för att finansiera långfilmen. Den är femton minuter lång och har ett kommentarsspår med Kastrissios.

En 35-minuters "making of" berättar allt du behöver veta om filmens uppkomst, och ett par bortklippta scener (10 min) är inte dåliga, men filmen skulle inte ha blivit lika bra med dem kvar. Efter filmens trailer och ett par fotogallerier med små bilder rundas det hela av med några trailers från Njutafilms andra releaser. Inget av extramaterialet är textat.


TRE SAKER

1. Christian kör länge mellan de olika platserna. Det känns lite osannolikt att folk som gör porrfilmer ihop reguljärt skulle bo så långt ifrån varandra.

2. Några av porrfilmstitlarna i filmen: "Very Merry Vagina", "The Fabulous Mr. Willy", "Princess Lay Her", "Black Ass Rising", "Captain Penis vs Hairy Binairy", "Cavity of Terror", "Handlebars For Whores", "Angry Anus Strikes Back" och "Amandas Amazing Anus".

3. Filmen har tidigare getts ut av Horse Creek i Sverige. Enligt uppgiften är utgåvans kvalité undermålig, och därför rekommenderas att du skaffar dig denna nyutgåva från Njutafilms.


HENRIK ANDERSSON (2011-06-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Kortfilm, making of, bortklippta scener, trailer, slideshows
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA