En förbannad båtresa…

FILMEN

Ángela Vidal är tillbaka. Fjärde filmen tar vid direkt där den andra slutar och vi får se hur räddningspersonal går in och räddar Ángela. När hon vaknar upp befinner hon sig på ett lastfartyg mitt ute på havet. Räddningsbåtarna har tagits bort och de har ingen kommunikation med omvärlden. Det visar sig nämligen att ombord på båten finns ett forskarlag som lyckats smitta en frisk apa med samma virus som dök upp i det hus som Ángela befann sig i och nu ska de utveckla ett botemedel och vill inte riskera att någon smiter eller att de blir störda. Men som väntat går allt åt skogen.

Jag gillar hur man lyckas knyta filmen till framförallt de första två men man tar även med en ensam överlevare från tredje filmen som nu även hon finns på båten. Detta knyter ihop serien riktigt bra. Sen är det ju kul att se Ángela igen. Hon har ju blivit något av en spansk kvinnlig Bruce Willis (från "Die Hard"), iklädd ett vitt linne och i full färd med att döda smittade.

Handlingen fungerar och manuset likaså. När det gäller skådespelarna får de flesta godkända. Det blir inga Oscars för de inblandade men det hela fungerar. Dock är de apor som används lite väl mycket dockor och det syns. De ser inte helt realistiska ut. Men de är med en kort stund så det är inte hela världen.

Sammantaget är jag positivt överraskad. Som sagt knyter man ihop serien riktigt bra och sådant gillar jag. Sen är det heller ingen brist på fantasi när det gäller dödandet. Man använder allt man kan och på slutet till och med en båtmotor. Mycket blod, mycket dödande och det hela blir precis vad man önskar av en fjärde "Rec"-film.


EXTRAMATERIALET

En bakom kulisserna-film får vi där man blandar klipp från inspelningen med intervjuer. Riktigt bra. Sen får vi även en trailer och lite bilder från filmen.


TRE SAKER

1. Tristana Medeiros som är hon som smittades först är den enda som varit med i alla fyra filmer.

2. En liten scen dyker upp efter att eftertexten rullat lite.

3. Planer fanns på en femte film men de verkar vara skrotade då publiken svikit de två senaste filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (2015-03-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Njutafilms
Tema: Zombies
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Bildgalleri, trailer och making of
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA