Pengar, fängelse och graviditet

FILMEN

Trenden fortsätter och det är fortfarande amerikansk DVD som gäller om man vill se fjärde säsongen av "House of Lies". Jag har sett den och serien är fortfarande riktigt bra. Dessutom är det en serie som man när man har alla säsongens avsnitt tillgängliga ser rätt snabbt. Varje avsnitt är runt 25 minuter långa och totalt är det bara 12 avsnitt i säsongen. Totalt alltså runt fyra och en halv timme bara. Men lika kort som serien är, lika bra är den.

Alla karaktärerna är tillbaka. Vi ser Marty Kaan, Jeannie, Clyde, Doug, Roscoe, Jeremiah och Monica. Marty får sitta lite i fängelse, han riskerar att bli av med sitt företag och han måste slåss mot ex-frun Monica samtidigt som sonen Roscoe gör revolt och farsan fått ihop det med en ung tjej. Fullt upp med andra ord. Och de andra har det inte bättre. Clyde har problem med sin far, Doug har problem med sin fru och Jeannie är på smällen. Fullt ös från första bildrutan till sista men andra ord och det är ju precis så vi vill ha det.

Jag gillar det mesta med serien. Jag gillar karaktärerna, jag gillar att Marty ibland stannar upp och pratar direkt till oss tittare och jag gillar att Clyde och Doug hela tiden tjafsar. Jag gillar även de karaktärer som bara dyker upp för en specifik säsong. Den här gången Demetri Martin som Ellis Hightower och Mary McCormack som Denna Altshuler.

Lika glädjande som det är att se att serien håller och att det kommer en femte säsong lika deprimerande och underligt är det att inget bolag i Sverige ger ut serien. Men den kanske kommer, tyvärr ser det dock ut att dröja lite i dagsläget.


EXTRAMATERIALET

Inget


TRE SAKER

1. När Kristen Bell som spelar Jeannie var gravid första gången under säsong två försökte man dölja det men den här gången skrev man in det i handlingen.

2. Marty, Jeannie, Clyde och Doug har alla varit med i alla avsnitt under de fyra säsonger som serien funnits.

3. En ny karaktär den här säsongen är Kelsey. Hon har en hel del tatueringar i form av textstycken men tyvärr kan vi inte läsa dem. Jag kan inte låta bli att undra varför…


HANS-ÅKE LILJA (2016-04-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2015
Bolag: Showtime
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA