Fixaren med familjeproblem

FILMEN

Ray Donovan lever lite på gränsen mellan vad som är tillåtet och inte. Han jobbar bland annat åt Ezra Goodman och gör lite av varje, men mest det som inte alltid är inom lagens ramar. Men han är också en familjefar och det går lite så där. Han har frun Abby och barnen Bridget och Conor. Rent ekonomiskt fungerar allt men för övrigt finns det en hel del att önska. Jobbet går alltid först och är det någon som behöver ha något fixat så är det Ray de vänder sig till. Han gör det som behövs utan att ställa allt för många frågor och då får familjen stå åt sidan.

Sen tar han hand om sina bröder också. Terry Donovan driver en boxningsklubb och är rätt tuff han också medan Bunchy Donovan inte är helt okej. Han blev som ung utnyttjad av familjens präst och har efter det svårt att anpassa sig. I den här mixen dyker dessutom Rays pappa Mickey upp efter 20 år i fängelset och han och Ray går allt annat än bra ihop.

Serien är rätt svårrecenserad. Vi får följa Ray och hans liv som han lever det och det händer hela tiden saker men det är ändå ganska alldagliga saker (i alla fall i Rays värld) samtidigt som det hela tiden dyker upp saker som han måste ta hand om. Mycket kretsar kring den återvändande fadern och Rays hat mot honom. Ray spelas av Liev Schreiber och han gör rollen väldigt bra. Mickey spelas av Jon Voight som är perfekt som den lite äldre mannen som tycker att han fortfarande är Guds gåva till kvinnan och att han kan göra typ vad han vill utan att det får konsekvenser. Man älskar att hata hans arrogans och hans otroligt egoistiska livsstil. Terry och Bunchy spelas av Eddie Marsan och Dash Mihok som jag inte sett tidigare men de imponerar. Utöver dessa ser vi även Paula Malcomson som Abby, Elliott Gould som Ezra och James Woods som Patrick Sullivan.

På det hela en riktigt bra serie. En del överraskningar och tvister som man kanske inte alltid kunde förutse. Bra manus, bra dialog och som sagt riktigt bra skådespelare. Min gissning är att Ray Donovan är här för att stanna, vilket man inte kan säga om alla som kommer i hans väg…


EXTRAMATERIALET

En hel del material om hur serien spelades in blandas med intervjuer med de inblandade. Vi får även höra lite extra från Jon Voight och Kate Moenning svarar på fansens frågor.


TRE SAKER

1. Riktigt kul att se James Woods igen. Känns som en evighet sen man såg honom sist.

2. Säsongen har tolv avsnitt som är runt 50-55 minuter långa.

3. Skulle man ge Ray en titel är det nog problemlösare åt de rika.


HANS-ÅKE LILJA (2014-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2015
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Episode 1: Dissecting a scene, The Way Ray Runs a meeting, The Way Ray breaks, Video diary with Pooch Hall: Part 1 & 2, Hanging with Jon Voight, Kate Moenning Fan Questions, Hand to hand, fist to fistk Dressing Ray Donovan and Where’s Ray?
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA