Från katastrof till atlet tre avsnitt

FILMEN

Kan man förvandla en festande kändisson till en vältränad bergsklättrare på sex månader? Det är i alla fall vad Jack Osbourne försöker åstadkomma i "Jack Osbourne: Adrenaline rush".

Jack har just checkat ut från avvänjningskliniken och behöver ha något att sysselsätta sig med för att inte falla tillbaka in i drogerna. Detta något verkar vara bergsklättring.

Och inte nog med det. Jack bestämmer sig för att bestiga El Capitan i Yosemites, USA (ett lodrätt berg som det kommer att ta mer än fem dygn att bestiga). Jack som efter all skräpmat och festande är på tok för överviktig och otränad för att klara vad som krävs för att bestiga El Capitan tar hjälp av två av världens bästa bergsklättrare, Mike Weeks och Bean Sopwith.

Naturligtvis filmas allt och miniserien "Jack Osbourne: Adrenaline rush" på tre avsnitt är född. Min första tanke var att detta skulle vara en ytterst tillrättalagd serie för att framhäva den häftige och otroligt fräne Jack. Jag kunde inte ha mer fel.

Jack visade sig vara otroligt mer sympatisk än han framställs (eller framställer sig själv) i pappas TV-serie, "The Osbournes". Dels känns han väldigt ärlig men samtidigt väldigt ödmjuk. Visst, ibland faller han in i den där tuffa rollen där han skiter i allt och bara vill sova men de går snabbt över.

Mike och Bean tar med sig Jack till Thailand där han får tillbringa tid i ett kickboxningsäger. Han får träna sex timmar om dagen och bara äta ris och kyckling. Detta gör honom gott och han går ner över 20 kilo och blir samtidigt tränad nog för att kunna bestiga El Capitan.

På det hela taget är "Jack Osbourne: Adrenaline rush" en rätt underhållande serie även om den kunnat kortas lite kanske. Nu var det väl ingen som egentligen trodde att han inte skulle lyckas men det är ändå fantastiskt att se hur vältränad han blivit på slutet. Snyggt jobbat.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Jack får gå en professionell kickboxningsmatch i Thailand som han lite oväntat vinner. Hans motståndare har varit proffs i typ 15 år medan Jack tränat i tre veckor. Hela saken luktar uppgjord…

2. Det är kul att se hur Ozzy reagerar på sonens framgångar. Han blir stoltare än en tupp och han är verkligen inte rädd för att visa det. Kul!

3. Det är rätt roligt att se hur många olika frisyrer Jack hinner med att ha under de tre avsnitten. Allt från mohikan till ett riktigt burr.


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA