Stora förändringar akuten

FILMEN

I den här säsongen händer det saker. Jackie kastade ju som bekant ut maken Kevin i slutet av förra säsongen och de ligger nu i bitter skilsmässa där Kevin vill ha ensam vårdnad, huset och underhåll. Jackie får hjälp av O’Hara med en advokat. O’Hara å andra sidan är gravid och ska snart föda. Ingen vet vem pappan är men det står klart att vem han än är kommer han inte vara närvarande. Något som doktor Cooper bestämt sig för att vara. Han blir nästan mer exalterad än O’Hara som till en början är rätt ointresserad av Coopers hjälp.

Vi får även in en ny chef över akuten, doktor Mike Cruz. Cruz älskar effektivitet och för att uppnå maximal effektivitet tar han själv över Glorias jobb och skickar ut henne på golvet som en sköterska igen. Han drar sig dock inte för att sparka folk heller. Det är mycket ordning och regler som gäller med honom som chef.

Säsong fyra är riktigt händelserik. Jag ska inte avslöja allt som händer men en sak är klar, man väljer här att ta serien i en mer seriös och dramatisk riktning och en del händelser är riktigt dramatiska. Men oj, vad bra det är. Tyvärr är säsongen bara tio avsnitt lång. Varför man kortat med två avsnitt jämfört med tidigare säsonger vet jag inte. Det betyder dock att man kan se säsongen riktigt snabbt. Jag såg den på tre dagar och serien är ytterst lämpad för att se så mycket av som möjligt på en och samma gång.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Bobby Cannavale spelar Cruz och han gör det riktigt bra. Man gillar honom inte.

2. Jackie och Zoey blir rumskompisar under säsongen.

3. Det ska bli intressant att se hur de håller intresset för Jackie och Kevins skilsmässa uppe. De kan ju inte dra ut på den allt för länge.


HANS-ÅKE LILJA (2012-04-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2012
Bolag: Lion's Gate
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA