En fransk zombie en veterinärskola

FILMEN

Ja, "Raw" handlar om just en tjej, Justine, som går på en veterinärskola i Frankrike. Hennes föräldrar är strikta vegetarianer och även Justine har övergett köttet. Men när hon börjar på skolan faller hon för grupptrycket under initieringsriten och äter en kaninnjure. Detta sätter igång något i hennes kropp som gör att hon förvandlas till en sorts zombie. Hon löper inte amok och dödar alla hon kommer åt utan hon fortsätter som vanligt. Dock kan hon inte låta bli att äta upp sin systers finger när denne råkar klippa av det. Men det är lugnt, systern är också en zombie så nu kan systrarna äta tillsammans.

Filmen är mest konstig och emellanåt rätt äcklig. Som när Justine kräks upp en massa hår som hon gnagt i sig. Och jag förstår aldrig riktigt vad det är man vill säga med filmen. Slutet antyder att även föräldrarna är zombies, men att de genom att enbart äta vegetariskt håller sina lustar under kontroll. Antagligen är det därför som Justines mamma blir helt till sig när Justine råkar få med en köttbulle i sitt potatismos. De anar säkert vad som kommer hända om hon får smak på kött.

Men nej, filmen lyfter aldrig och det blir inte bra. Äckligt och konstigt på sin höjd, men där tar det slut. Vill man ha en zombiefilm finns det bättre. Vill man ha en fransk film finns det bättre. Faktum är att det finns massor av filmer som är bättre är "Raw" så se någon av dem i stället.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Skolan verkar överlag vara rätt konstig och extrem.

2. Som vanligt florerar det en massa rykten om att folk svimmade och spydde på biovisningarna, men jag tror faktiskt att det är just rykten.

3. Det är rätt obehagliga utslag Justine får. Varför är dock mer oklart.


HANS-ÅKE LILJA (2017-09-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Ljud: DTS 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Länkar:
Raw hos IMDB
RECENSERAT DENNA DAG (5/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA