Still going strong efter åtta år

FILMEN

"Modern Family" går in på sin åttonde säsong och jag gillar fortfarande serien. Problemet med att recensera den här typen av serier är dock att det oftast inte finns en jättetydlig röd tråd som man kan hänga upp recensionen på. Man skämtar om karaktärerna och deras beteende. Man försätter dem i situationer som man vet leder till skratt. Men det är inget som direkt driver serien framåt. Ett avsnitt här skulle egentligen kunnat fungera lika bra i säsong två - med viss modifikation. Det sätt man märker att man är inne i en ny säsong är att barnskådespelarna börjar växa till sig och gå från barn till tonåringar. Och det gör de här.

Den lilla röda tråd som finns i säsong åtta är att Luke och Manny ska ta studenten med allt vad det innebär för alla karaktärerna. Men annars flyter det på. Man behandlar saker som föräldraskap, rasism och alkohol på ett skämtsamt sätt men ändå med lite allvar i bakgrunden. De 22 avsnitten rullar på och trots antalet avsnitt är säsongen rätt kort. Den totala speltiden är strax över åtta timmar bara. Men det är även det som är seriens styrka. Man kan lätt bränna av ett par, tre avsnitt efter varandra utan problem. Serien är lätt-tittad.

För mig är det fortfarande Mitchell och Cameron som är seriens roligaste tillsammans med Ed O’Neills karaktär. De problem de råkar ut för och hur de hanterar dem slår nästan aldrig fel. Man skrattar högt samtidigt som man känner med dem och lider med dem. Men överlag gör alla inblandade skådespelare det man kan förvänta sig och efter åtta säsonger kan jag bara konstatera att serien fortfarande är en av de roligaste.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är fascinerande att se skådespelarna växa inför våra ögon, säsong för säsong…

2. Det är imponerande att alla skådespelarna fortfarande är med efter åtta säsonger.

3. Säsong nio börjar visas i höst i USA.


HANS-ÅKE LILJA (2017-09-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA