Som en speeddate i serieformat

FILMEN

"Safe" är Michael C. Halls återkomst till TV-seriegenren. Under många år kunde vi se honom som Dexter i serien med samma namn, men i "Safe" spelar han en helt annan roll. Här spelar han Tom Delaney. En man vars fru nyligen dött i cancer och vars dotter när serien börjar försvinner. Han lägger all sin tid på att hitta henne. När så hennes pojkvän påträffas död tätnar mystiken och Tom blir både orolig och mer och mer övertygad om att hon faktiskt lever.

"Safe" är bra. Upplägget är bra och man har lyckats få till en historia som gör att man som tittare hela tiden är på tå och gissar vem som gjort vad. Skådespelarinsatserna är väl godkända och dessutom får vi höra Hall prata brittisk engelska. Serien utspelar sig nämligen i England. Han gör det bra men det tar ett tag att vänja sig. Man lyckas även bra när man låter oss se samma saker i flera avsnitt men ur olika personers perspektiv. Ger oss tittare en bättre inblick i vad som händer och vilka som är inblandade. Man ger oss också en upplösning och förklaringar som fungerar. Men, serien lider tyvärr av ett stort problem…

Man har klämt in för mycket handling. Säsongen har som sagt åtta avsnitt men handlingen skulle behöva ha minst tolv, gärna 16 avsnitt för att berättas ordentligt. Nu händer det så mycket att man knappt hinner andas mellan varven. Dessutom måste allt gå så fort för att man ska hinna med. Folk listar ut saker så snabbt att man som tittare knappt hinner med och en man som blir knivhuggen och nästan dör skriver ut sig från sjukhuset redan samma dag som han vaknar upp, och rör sig sen som om det var ett lätt slag i magen han råkat ut för i stället för dödligt våld utfört med kniv. Detta gör att serien känns stressad och på tok för fullproppad.

"Safe" är en bra serie, men samtidigt en serie som skriker efter mer tid. Hade man gett den tolv eller 16 avsnitt hade det kunnat blivit så mycket bättre. Man kunde till och med delat upp det i två åtta avsnittssäsonger.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det känns inte som om det kommer en säsong två. Serien känns rätt klar efter första säsongen.

2. Jag gillar musiken i inledningen och avstod faktiskt att spola förbi det i flera avsnitt bara för att lyssna på den.

3. De tekniska inslagen i serien känns lite överdrivna…


HANS-ÅKE LILJA (2018-06-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2018
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA