En typisk advokatserie

FILMEN

"The Good Fight" får mig att tänka på TV-serien "Lagens änglar" som jag följde på åttio- och nittiotalet när den visades på svensk TV. "The Good Fight" har samma typiska advokatserieupplägg. Vi har ett gäng advokater, vi har några åklagare och vi har mer eller mindre spektakulära fall. Det som skiljer serien lite åt från vad man är van vid är att den utspelar sig mer utanför domstolarna än i dem. Vi får se väldigt mycket av våra karaktärer i privata situationer. Kanske är det för att vi ska lära känna dem i denna första säsong. Vi får se när säsong två dyker upp.

Serien kretsar kring advokatbyrån Reddick, Boseman & Kolstad. Dit kommer Diane Lockhart efter att hon tvingats ut från den advokatfirma hon varit med och startat. Hon hade hoppats på att gå i pension men då hennes ekonomiske förvaltare och vän Henry Rindell förskingrat alla pengar tvingas hon fortsätta jobba. Dock inte på sin gamla firma. Diane tipsade många av sina vänner och kollegor om Henry och även de har nu förlorat massor av pengar. Reddick, Boseman & Kolstad välkomnar henne dock och även Henrys dotter Maia Rindell som just blivit utexaminerad som advokat. Det blir en tuff start för både Diane och Maia men de kommer in och gör ett bra intryck. Dessutom är de två av väldigt få vita advokater på byrån. Något som utnyttjas och ligger dem i fatet i lite olika fall.

Jag gillar serien. Den är inte den bästa jag sett men heller inte den sämsta. Karaktärerna är bra och känns hyfsat genomtänkta. Dock blir en del lite för mycket och jag kan inte låta bli att fundera på om man tagit med dem för att få en skopa komedi inbakat i serien men ibland skär det sig mellan dessa komiska karaktärer och de mer seriösa vilket gör att det blir lite för mycket av det roliga. Det känns lite som en mix mellan två helt olika serier. Men trots det fungerar serien och jag såg den relativt snabbt. Vi får lära känna karaktärerna (som man ska) och jag gissar att nästa säsong kommer innehålla mer domstolsscener och fokusera lite mer på själva fallen. Den här gången fick Henry Rindell mycket utrymme och då han satt som en spindel i nätet (när det gäller relationer mellan karaktärerna) var det väldigt bra för att få en uppfattning om hur alla hängde ihop. Totalt sett en godkänd säsong.


EXTRAMATERIALET

Lite alternativa scener och misstag får vi. Jag hade gärna sett mer om hur man gick vidare från "The Good Wife" till denna serie.


TRE SAKER

1. "The Good Fight" är en uppföljare till serien "The Good Wife" som gick i sju säsonger och här möter vi upp med vissa av karaktärerna ett år efter händelserna i sista avsnittet av "The Good Wife".

2. Två olika versioner av piloten spelades in då man inte visste om Hillary Clinton eller Donald Trump skulle vinna.

3. Matthew Perry dyker upp som åklagare Mike Kresteva och gör en riktigt bra och otrevlig typ.


HANS-ÅKE LILJA (2018-08-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2018
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Borttagna och alternativa scener samt Gag reels
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
KOMEDIERNA