Tonårshäxa med plastkatt…

FILMEN

Sabrina är som titeln säger en tonårshäxa. Detta vet hon dock inte själv om när serien börjar. När vi kommer in i serien är det Sabrinas 16-årsdag och natten hon får sina häxkrafter. Sabrina bor hos sina fastrar Zelda och Hilda som också är häxor. Det ska även visa sig att Sabrinas pappa är häxa men att hennes mamma är en "vanlig" människa.

Till en början tror naturligtvis inte Sabrina på att hon är en häxa men när det börjar hända saker när hon pekar med fingret börjar hon faktiskt inse att det hennes fastrar berättar är sant. I Sabrinas värld trollar man nämligen med fingret. Man säger sin trollformel, vevar med pekfingret och vips så händer det saker.

Nu är det dock inte så att man bara kan vakna upp när man fyller 16 och börja trolla. Som med allting annat krävs det att man lär sig handskas med sina kunskaper och det är just vad Sabrina nu har framför sig.

Och som om detta inte vore nog har hon också precis börjat i en ny skola, är kär i klassens snygging och blir mobbad av klassens tuffaste tjej. Alltså, samtidigt som hon ska handskas med sina nya häxkrafter ska hon samtidigt handskas med alla de problem som alla 16-åringar måste handskas med, vilket inte direkt gör saker och ting lättare när det kommer tills själva trolleriet.

Den som jag gillar mest i serien är dock varken Sabrina eller hennes fastrar utan en svart katt som heter Salem. Det visar sig nämligen att han egentligen är en häxa som försökte ta över jorden och för det straffas med att få leva som en katt. Det roliga med Salem är att när man ser honom på håll spelas han av en vanlig katt men när han ska prata eller göra saker spelas han av en ovanligt dåligt gjord docka. Han ser så plastig ut att det inte finns en människa som kan tro att det ens är ett seriöst försök att likna en katt. Detta blev dock bättre i senare säsonger men här i första är det så dåligt att man inte kan låta bli att skratta gott åt honom. Jag hoppas att man gjort honom så dålig med flit för att han ska bli rolig för är det någon som seriöst försökt få honom att se ut som en riktig katt borde den personen få sparken ögona böj!

På denna DVD får vi alla 24 avsnitten från första säsongen på fyra diskar. Varje avsnitt är drygt 20 minuter så den totala speltiden blir på lite under nio timmar och även om inte "Sabrina tonårshäxan" är en favoritserie är den rätt underhållande att titta på.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Från och med säsong fem tog serien ett stort skutt från originalidén. I stort sätt hela rollistan byttes ut, Sabrina flyttade hemifrån och Hilda öppnade ett café.

2. Serien har även mynnat ut i två långfilmer, en animerad TV-serie och ett spel. Inte illa…

3. Sju säsonger av "Sabrina tonårshäxan" blev det totalt. Sista avsnittet visades i USA i april 2003.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA