Andra omgången med Mr Pickles

FILMEN

Jim Carrey är tillbaka som barnprogramledaren Mr. Pickles. Säsongen tar vid direkt där den första slutade, det vill säga med att Jeff kör på sin exfrus nya pojkvän Peter efter att denna frågat om han vill röka på. Droger är det värsta Jeff vet och erbjudandet blir det som får bägaren att rinna över.

Precis som i första säsongen försöker Jeff få ordning på sitt liv och acceptera att han kommer att skilja sig från Jill. Han kämpar med att få programmet att fungera tillsammans med sin syster som även hon ligger i skilsmässa med sin man som kommit ut som homosexuell. Han i sin tur kräver 50 procent av allt hon äger vilket även innefattar figurerna som hon skapat för programmet. Lägg till detta att deras far Seb får en stroke och behöver vård, dygnet runt.

Det är med andra ord kaos runt Jeff och det märks. Han kan inte som tidigare hålla allt inne längre. Nu släpper han ut det och det får lite oanade konsekvenser. Dock är han fortfarande god innerst inne och vill inget hellre än att alla ska må bra och då framförallt alla barn, hans kompisar från programmet.

Jim Carrey är lika bra den här gången som i första säsongen, men som helhet är denna säsong lite svagare. Det känns lite som om man har svårare att hålla ihop allt och få en ordentlig röd tråd att följa. Det är lite får många trådar och själva barnprogrammet kommer lite i skymundan, vilket är synd. Men trots det fungerar säsong två och är definitivt värd att se.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ingen information om en tredje säsong har dykt upp än…

2. Säsongens tio avsnitt visades under fem veckor där man fick två nya avsnitt i veckan, samtidigt. Ett lite ovanligt sätt att visa en serie.

3. Jag vill ha en sådan Mr Pickles-docka som man ser i serien. Om inte annat för att den ser rätt kul ut.


HANS-ÅKE LILJA (2020-03-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA