Börsen byts mot jazz och mordjakt

FILMEN

Tredje säsongen av "Black Monday" är här och nu skiftar man fokus än en gång. Borta är nu allt som har med börsen att göra. Dawn släpps under de första avsnitten ur fängelset, Mo är nu skivbolagsdirektör och tycker jazz är det bästa som finns. Blair blir mer inblandad i politiken och Keith har klivit in och blivit den andra av de två Leighman-bröderna i stället för den som blev uppäten av en björn i säsong två.

Den röda tråden som går genom säsongen är att någon försöker döda Blair och de som står honom närmast. Ingen vet vem eller varför men förtrösta inte. I slutet får vi reda på vem det är och det finns en viss logik i det hela. Dessutom ska Mo gifta sig med sitt senaste fynd, sångerskan Nomi, något som stör Dawn…

För övrigt håller serien fortfarande, men om säsong två var lite svagare än första säsongen så är säsong tre ytterligare lite svagare och lite mer överdriven så även om det fungerar så blir jag lite orolig inför eventuellt kommande säsonger. Det finns stor risk att det spårar ur och blir allt för överdrivet.

Så, med andra ord känns det lite som om det räcker nu. Dessutom slöts seriens cirkel i och med sista scenen…som jag dock inte kommer avslöja här.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsongen utspelar sig under 1989.

2. Allt skruvas upp ett snäpp i denna säsong. Allt blir lite mer högljutt och överdrivet.

3. Leighman-bröderna är sjukt överdrivna men ack så bra.


HANS-ÅKE LILJA (2021-08-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA