Action, action och lite mer action

FILMEN

Vill man ha action så får man det i filmen "Red Notice". Det är äventyr, det är action och det är lite "Indiana Jones" allt ihopblandat med bra actionskådespelare. Vi ser Dwayne Johnson som profileraren John Hartley, vi ser Ryan Reynolds som mästertjuven Nolan Booth och vi ser Gal Gadot som The Bishop, en mystisk tjuv som ingen verkar ha koll på. Alla är de, av olika anledningar, på jakt efter Kleopatras tredje guldägg. Ett ägg som ingen vet var det finns…fram till nu.

John jagar Nolan så denne inte ska hinna ta ägget innan Bishop tar det. Rörigt? Ja, det är lite rörigt emellanåt men man löser det på ett ganska så bra sätt och allt får sin förklaring. Hur som helst tar denna jakt på varandra de tre till olika hörn av jorden och diverse äventyr. Ibland känns det som om man hamnat mitt i en "Indiana Jones"-film för att i nästa minut vara på ett flott slott där den ena sportbilen kör fram efter den andra. Men jag gillar det. Jag blir underhållen i de knappa två timmar som filmen håller på.

Något man måste tänka på är dock att man inte får vara för logisk eller kritisk. Här struntar man i logiken långa stunder och det som ger bäst action är det som vi får se. Så som det brukar vara med den här typen av filmer men å andra sidan, jag hade i alla fall inte förväntat mig något annat. Här är det mycket och snygg action som gäller. Precis som det ska vara.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En sak är säker. Är man Dwayne Johnson räcker det inte med en ögonmask för att förklä sig…

2. Filmen har Netflix hittills största budget på 200 millioner dollar.

3. Nu hoppas jag på en uppföljare.


HANS-ÅKE LILJA (2021-11-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (14/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
KOMEDIERNA