En hink för de lite mindre

FILMEN

Harry är en liten kille på fyra-fem år som har en hink med leksaksdinosaurier. Inget konstigt med det tycker du kanske men det är det faktiskt. Harrys hink är nämligen ingen vanlig hink.

När ingen vuxen är i närheten kan Harry hoppa ner i hinken och komma till Dinoland. Där växer hans leksaksdinosaurier och blir lika stora som Harry. Sid, Steggy, Patsy, Trike, Pterence och Taury är dock de snällaste dinosaurier man kan tänka sig och i Dinoland låter de Harry göra precis vad han vill.

Inget är omöjligt i Dinoland och det tar Harry fasta på. När han inte har några trummor hemma åker han till Dinoland och får då en hel scen med instrument att spela på. När hans två rymdgubbar hamnar i fejd med varandra tar Harry med sig dem till Dinoland och talar dom tillrätta. Som ni ser är inget omöjligt i Dinoland.

Inte mindre än fem avsnitt hinner vi med under de 55 minuter DVD:n pågår och det är roligt att se att de trots begränsade möjligheter faktiskt lyckats hitta på rätt bra historier som inte är allt för lika varandra.

Serien är också riktigt bra tecknad och inte sådär hysterisk som så många andra barnkanalsserier är. Som förälder gillar jag det.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Signaturmelodin till serien är verkligen medryckande. Det är inte utan att jag kommer på mig själv att gå och tralla på den efter att jag sett filmen.

2. För den nyfikne kan jag berätta att den svenska titeln är en näst intill direktöversättning från originaltiteln: "Harry and his bucket full of dinosaurs".

3. Hittills finns det nio DVD-filmer om Harry. Den jag recenserar här är den sjunde i ordningen.


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Scanbox
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/12):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA