Stumfilm engelska

FILMEN

"Fåret Shaun" är ett får med kropp av lera men ett hjärta av guld. Tillsammans med sin flock lever han på en bondgård som drivs av en något grinig bonde och hans fårhund Bitzer.

Naturligtvis händer det saker, ofta någon form av olycka, som sen Bitzer med hjälp av Shaun måste ställa till rätta. Det kan vara allt ifrån att de andra fåren använder bondens torkvinda som karusell med resultatet att alla han kläder ligger utspridda och lortiga i hagen till att försvara en nycementerad platta.

I flocken finns även andra karaktärer som står ut lite mer än övriga. Vi har Shirley som är otroligt stor och rund och som inte tänker på annat än att äta. Vi har Timmy som är ett litet lamm med egen napp. Sen har vi dessutom de elaka grisarna som hela tiden gör livet surt för Shaun.

"Fåret Shaun" är skapat av samma personer som gjort "Wallace och Gromit" och det märks verkligen. Stilen är den samma och i viss mån också humorn. "Fåret Shaun" är med andra ord inte enbart för de yngre utan även lite äldre, och framför allt föräldrar som sitter med, har även de behållning av Shauns äventyr.

Något som jag reagerade på var dock att även efter att jag valt svenska som språk så sjunger de inledningen på engelska. Efter diverse försök att ändra detta slog det mig att "Fåret Shaun" är stumfilm och att det alltså inte spelar någon roll vilket språk man väljer. Lite irriterande är det dock att man inte får den svenska signatursången då den faktiskt är mycket bättre än originalet.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Om det nu var någon som blev sugen på att höra den svenska signatursången så kan man göra det utan större problem. Det är bara att titta på SVT:s "Bolibompa" eller Barnkanalen. Där dyker Shaun upp titt som tätt.

2. Det har sammanlagt släppts fyra DVD:er med "Fåret Shaun" i Sverige. Alla innehåller de åtta sjuminutersavsnitt.

3. I original heter "Fåret Shaun" föga förvånade "Shaun the Sheep"


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-20)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KOMEDIERNA