Miami till LA med tatueringar i bagaget

FILMEN

I "LA Ink" får vi se hur Katherine von Drachenberg flyttar från Miami till LA för att öppna en egen tatuerarsalong efter att hennes relation med Ami James från "Miami Ink" skurit ihop. Nu är hon dock på gång med en egen salong och serien inleds med att vi får följa henne när hon planerar hur salongen ska se ut, vilka som ska jobba där och så vidare.

Förutom att "LA Ink" har enbart (med undantag för en) kvinnliga tatuerare är den väldigt lik föregångaren "Miami Ink". Vi har även här ett gäng tatuerare som är otroligt duktiga på vad de gör. Till salongen kommer det kunder som alla har en bra anledning till varför de vill ha just den tatueringen de valt. En del är kända och en del är vanliga Svenssons men alla har de en bra anledning till varför de valt den tatuering de valt. Även här är det mycket sentimentalitet som styr när det gäller tatueringarna och många tårar blir det under säsongens gång.

Förutom Kat, som Katherine kallas, ingår Kim Saigh, Hannah Aitchison, Corey Miller (enda mannen) och Pixie i gänget. Lite grovt kan man se "LA Ink" som en kvinnlig version av "Miami Ink" (eller tvärt om) på både gott och ont. Detta gör dock att serien skiljer sig rätt ordentligt från sin föregångare vad gäller personkemin även om själva upplägget är detsamma.

Första säsongen av "LA Ink" består av 13 avsnitt och trots att DVD:n har texten "Volume 1" på omslaget innehåller den säsongens alla 13 avsnitt. Och faktum är att 13 avsnitt är rätt lagom för första säsongen. Vi hinner bekanta oss med de inblandade men det hinner inte bli långrandig. Sen återstår det ju att se om serien håller för fler säsonger…


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet berättar de inblandade i programmet (Kim, Hannah, Pixie och Corey) berättar om sig själva och vad de har för relationer till tatueringar.

Vi får också några fejktatueringar som man kan sätta på sig medan man ser serien.


TRE SAKER

1. Tredje säsongen av serien visas just nu i USA.

2. Det är lite fascinerande att se att alla tatuerare själv är tatuerade. Visst, de gillar tatueringar men finns det ingen tatuerare som är måttligt tatuerad?

3. En engelsk variant av serien finns också och går naturligtvis under namnet "London Ink".


HANS-ÅKE LILJA (2008-10-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
6 senaste recensionerna i kategorin dokusåpa
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokusåpa, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2008
Bolag: TLC
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: 4:3
Extramaterial:
One-on-one with the cast of LA Ink. samt tatueringar
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA