Möte med liekvinnan

FILMEN

Men se där - en Jean Rollin-film som är hyfsat rak och enkel som man till och med hänger med i. Det känns inte som vanligheterna när det gäller denna franska regissör som specialiserat sig med att kombinera snusk och vampyrer. "Fascination" är givetvis inget undantag, även om vampyrbiten dröjer ganska länge innan den dyker upp.

En skummis flyr från några andra skummisar med en kappsäck med guldpengar (just den här biten av filmen är aningens luddig) och tar sin tillflykt till ett ödsligt slott. Där stöter han på två smått mystiska kvinnor som han först försöker låsa in, men de bara driver med honom innan de passar på att ha lite passionerad love med varandra bara så där.

Det blir en spänning i luften, men när de andra skummisarna dyker upp igen och skjuter mot slottet hjälper kvinnorna till - utan skummisens vetskap - att stoppa dem. Samtidigt ansluter fler mystiska kvinnor till slottet för någon sorts märklig ritual där skummisen hamnar mitt i smeten.

Hyfsat basic story alltså, vilket gör att "Fascination" känns som en bättre film än andra Rollin-rullar jag sett, men det betyder knappast att det är någon speciellt bra film. Våldet och skräckinslagen är ganska taffligt gjorda och långt i från läskiga, men å andra sidan känns det inte som just den biten har stått i fokus i den här filmen.


EXTRAMATERIALET

Här finns den vanliga mixen av trailers och ett bildgalleri. Inget att orda om.


TRE SAKER

1. En naken kvinna i svart kåpa och med en lie i högsta hugg är en effektiv bild.

2. Jean Rollin har just nu 50 titlar på sin meritlista, varav denna film är nummer 29 sedan 12-minutersdebuten 1958.

3. I vanlig ordning är Rollin duktig på att hitta spännande miljöer till sina filmer även om detta slott är betyligt modernare och helare än de vanliga ruinerna han brukar filma i.


ANDERS JAKOBSON (2009-05-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby stereo
Bild: Anamorfisk widescreen 1.66:1
Extramaterial:
Trailers, Bildgalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA