Grillat, men inte för oss amatörer

FILMEN

I TV programmet "Grilla!" får vi träffa Christian Hellberg där han i åtta avsnitt åker runt till lite olika ställen med sin grill och grillar. Han besöker folk på campingplatser, hemma och i stort sett överallt. Hans måtto under serien är att allt går att grilla.

Nu ska det tilläggas att jag inte är någon stor fantast av varken matlagning eller matlagningsprogram och denna DVD utgör inget undantag. Jag tycker helt enkelt att det är rätt tråkigt att se folk laga mat. När det sen lagas mat som man måste ha gått minst fem år på kockskola för att lyckas med känns det rätt meningslöst.

Nu är det kanske inte riktigt sant här men om man ska ge sig på det som Christian gör så gäller det att man vet vad man gör. Personligen hade jag uppskattat det mer om han grillat korv, hamburgare och andra enklare grillrätter och sen tipsat hur man får sådan mat att smaka bättre.

Dessutom tycker jag att det känns väldigt konstlat när en kock kommer till folk och ska visa dem hur man lagar mat. Det känns mest som ett trick för att göra det hela mer folkligt. Men vad vet jag, det kanske bara är jag som har svårt för just matprogram…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Som sagt känns det rätt konstlat när Christian åker till folk för att laga mat. Speciellt det avsnittet då han ska laga mat till en blinddate och bland annat får påminna daten om att ge tjejen blommorna samt att det är han som säger att hon ser bra ut istället för daten. Pinsamt.

2. Denna serie är som vilket matlagningsprogram som helst även om det känns lite roligare än andra med en titel som "Grilla!".

3. Kanske skulle man väntat med att släppa den här DVD:n tills närmare den stora grillsäsongen…


HANS-ÅKE LILJA (2009-05-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Tema: Mat och matlagning
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (22/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA