Löjlig actionkomedi med dåliga skådisar

FILMEN

"All babes want to kill me" är förmodligen en av de sämsta filmerna jag sett. Handlingen är tunnare än utspätt vatten, skådespelarna så dåliga att man knappt står ut och manuset känns som om det är skrivet av en tioåring.

Handlingen är följande. De tre bröderna Cho växer upp med en blind och otroligt sträng pappa som tränar dem stenhårt i karate. Då bröderna är i tioårsåldern visar det sig att den yngste brodern Vatchel inte är faders äkta son utan en oäkting. När fadern får reda på detta driver han Vatchel hårdare än de andra bröderna vilket leder till att Vatchel i sin tur börjar äta målarfärg som han skrapar från husväggar. På grund av detta får han en sjukdom som gör att kvinnor inte kan låta bli att försöka döda honom. Då detta uppdagas skickas han ut i öknen för att leva ensam.

Tjugo år senare ligger fadern på sin dödsbädd och för att inte riskera att Vatchel ska få ärva honom skickar den äldste brodern Shang ut honom på ett uppdrag. Klarar han uppdraget ska han få träffa sin far igen, något Vatchel vill mer än något annat, trots att han varit så grym mot honom.

Uppdraget går ut på att han ska hitta en barndomskärlek och medan han letar ser Shang till att han möter många kvinnor…som förhoppningsvis tar livet av honom.

Ja, ni hör själva. Det låter hur löjligt som helst och faktum är att det är precis så löjligt som det låter. Humorn är barnslig, skådisarna riktigt usla och fightscenerna under all kritik. Det är dock inte nog med det. Som en liten runtomkringstory har man lagt in en helt oförståelig sak om hur en något efterbliven kille ska gräva efter en sten och under tiden berättar hans mamma den historien jag just återgivit för er. Varför denna är med eller vad den ska tillföra det hela har jag absolut ingen aning om.

Söker man på skådespelarna på IMDB.com ser man rätt snart att de flesta är extremt färska i skådespelarbranschen och skulle de lyckas längre fram i livet slår jag vad om att "All babes want to kill me" kommer tillbaka och ställer till det för dem.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. När jag läser Vaughan Dycher från The Film Asylum kommentar till filmen kan jag inte låta bli att undra om vi sett samma film. "En av de roligaste actionkomedierna som jag har sett på länge. Komplett med en galen kärlekshistoria, bra skådespelare och genuina slagsmål; se den och du kommer inte att bli besviken."

2. När det passar historien reagerar inte alla kvinnor med att försöka slå ihjäl Vatchel… Förklara det om ni kan.

3. Jag kan inte låta bli att citera ytterligare ett omdöme av filmen. Denna gång från John Frankel (tyvärr framgår det inte var han publicerat sin recension). "Destined to become a cult classic…this one will have fans for the rest of time."


HANS-ÅKE LILJA (2007-01-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1 (anamorfisk)
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA