här funkar det

FILMEN

"Evas funkarprogram" är en serie där vi får det mesta förklarat och det väldigt ingående. Det kan vara allt från hur en cykel fungerar till hur en TV eller atmosfären fungerar. Ofta har Eva väldigt bra, uppförstorade, versioner av det hon förklarar vilket gör att hon kan visa ordentligt hur saker och ting funkar. Hon visar till exempel hur elektroner går fram och tillbaka i en elledning i jätteformat för att vi ska få se vad som händer när en lampa lyser. Eva har en förmåga att förklara saker som är komplicerade så att alla kan förstå.

Tidigare har Eva gjort TV-serier som "Evas sommarplåster" och "Evas pysselshow" och man vet att hennes program har hög kvalite och att Eva är väl påläst i de saker hon ska förklara. Evas program är inga hafsjobb med andra ord. Personligen vet jag ingen annan som kan förklara så vitt skilda saker som hur magsjuka uppstår till hur man gör en spindeldräkt till en maskerad. Här i "Evas funkarprogram" är det dock mer tekniska saker som avhandlas.

När det gäller "Evas funkarprogram" har också svårhetsnivån på det hon förklarat ökat lite. Medan de tidigare serierna varit rätt lättsmälta blir det här lite mer allvar av det hela. Mer vuxet om man kan säga så om ett barnprogram. Här är det saker som digitalkameror och kyla som avverkas istället för skrubbsår och bulor.

Två säsonger är det nu som släppts på DVD och varje säsong innehåller tio avsnitt som var ett är runt 15 minuter långt. Man har dessutom lyckats fått till en bra blandning på vad som förklaras i säsongerna vilket gör att det inte känns som en massa upprepningar när man ser fler avsnitt efter varandra.

Eva själv är livsviktig för att serien ska fungera. Det är hon som gör "Evas funkarprogram" till vad det är och hon gör det väldigt bra. Hon har förmågan att förklara så de yngre förstår och de äldre känner sig intresserade. Dessutom är många av de saker hon förklarar saker som man någon gång faktiskt funderat över hur de funkar och nu får man svaret av Eva…


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial alls.


TRE SAKER

1. Serien har tidigare visats på Bolibompa i SVT.

2. Det är lite kul att Eva heter Funck i efternamn när programmet heter "Evas FUNKarprogram!.

3. Man kan inte låta bli att undra vad som händer med alla de modeller av allt från stora elkablar till gigantiska toaletter tar vägen efter att avsnitten spelats in…


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.77:1
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.77:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (17/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI/SEPTEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA