En pubertal orgie i sexskämt

FILMEN

"Lesbian vampire killers", sug lite på den titeln… När jag hör den (och fått klart för mig att det inte är en sexparodi) ser jag framför mig några unga killar som på ett eller annat sätt stöter ihop med ett gäng kvinnliga vampyrer. Det är mycket naket, mycket snuskiga skämt och ungdomar som super.

När jag sen såg filmen visade det sig att jag hade helt… rätt! Filmen handlar om Fletch och Jimmy. Fletch har fått sparken som clown och Jimmy har för sjunde gången dumpats av sin flickvän. För att trösta sig går grabbarna ut och super. På fyllan får de sen idén att de ska ut och vandra. För att avgöra vart kastar de pil på en karta. Pilen hamnar i en liten håla som ingen av dem kan uttala namnet på.

På plats upptäcker de att det verkligen är just den lilla håla de fruktat. Allt är helt dött och det verkar inte finnas något att göra över huvud taget. Snart ska det dock visa sig att "helt dött" inte alls betyder att inget händer. Grabbarna har nämligen hamnat mitt i ett gäng lesbiska vampyrer som alla är utsvultna…

Ja, ni hör själva, detta låter inget vidare…och det är det inte heller. Gissningsvis har man sneglat på filmer som "Shaun of the Dead" och andra liknande filmer och försökt gjort en humoristisk vampyrfilm. Tyvärr misslyckas man totalt och det hela blir istället en orgie i sexfixerade ungdomar och kvinnor som hånglar. Och visst, är det det man är ute efter så är förmodningen "Lesbian vampire killers" helt rätt film. Personligen tycker jag att den känns rätt meningslös och dessutom är handlingen riktigt banal.

Fletch är sådär överhurtig och spontan som man kan förvänta sig och Jimmy är den eftertänksamme och lite tråkige. Allt känns väldigt förutsägbart och inte alls spännande och överraskande. Nej, tyvärr har man helt misslyckats med att få till en komisk vampyrfilm. Vad man istället fått är en pubertal orgie i sexskämt och nakna bröst.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består förutom en teaser och två trailers av något som kallas för B-roll och oredigerade intervjuer.

B-roll är en film där någon gått runt under inspelningen och filmat medan de andra gör det de ska. Inget förklaras och vi bjuds inte på någon djupare insikt i vad som görs. Känns lite meningslöst men på samma gång lite charmigt.

De oredigerade intervjuerna däremot är otroligt jobbiga att titta på. Vad vi får är en text där vi får läsa frågan själva och sen höra personen som blir intervjuad svara. Sen en svart skärm, ny fråga och sen ett nytt svar. Det hela känns väldigt konstigt och saknar totalt flyt. Istället för intressant blir det bara jobbigt.


TRE SAKER

1. Framsidan och titeln får en nästan att rodna när man ska hyra filmen. Tur att jag fick mitt med posten…

2. Jag inser att jag kanske, i och med min recension, låter som en moraltant men ska det vara naket i en film måste det i alla fall kompliceras med bra handling. Enbart naket räcker inte för att jag ska tycka en film är bra.

3. Mathew Horne som spelar Jimmy ser så otroligt bekant ut… Jag kan dock inte placera honom.


HANS-ÅKE LILJA (2009-11-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (10/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA