En bra idé som slarvats bort

FILMEN

Grundstoryn i "Diary of a serial killer" är rätt okej. Vi har en seriemördare som härmar kända seriemördare och deras tillvägagångssätt. Visserligen är det i efterhand man får reda på att han härmas och man får inte se speciellt mycket av själva morden men idén är ändå bra. Tyvärr så spårar det rätt snabbt ut då man blandar in en journalist i det hela…

Laura Nelson, som hon heter, hittade sin döda mamma. Hennes huvud var näst intill helt avhugget och naturligtvis är Laura sugen på att hämnas. Så långt är allt väl men när hon sen börjar knalla in på brottsplatser som värsta polisen blir det för mycket. En av utredarna, som för övrigt verkar kär i Laura, tillhandahåller henne med bevis som hon kan använda för sina artiklar vilket också känns lite för bra. Laura får även följa med poliserna till brottsplatser och där vandra runt mer eller mindre som hon vill. Det hela känns väldigt konstigt.

Filmen är inte längre än drygt 80 minuter och det märks också. Framförallt slutet känns väldigt framtvingat och snabbt avklarat. Det innehåller visserligen en del överraskningar men tyvärr, det räcker inte. "Diary of a serial killer" känns ologisk och framstressad och även om man hade en bra idé från början slarvar man bort den på vägen.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. På framsidan finns en varningstext för starka scener… struntprat.

2. Säga vad man vill om filmen men vår mördare är uppfinningsrik, det kan man inte ta ifrån honom.

3. Slutet är rätt oväntat, ologiskt men oväntat.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (17/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA