Filmen som borde kunnat bli bättre

FILMEN

Till en början verkar "Sorority Row" som vilken som helst en av alla dessa tråkiga collegefilmer där ungdomar super och gör en massa bus mot sin rektor och så vidare. Men rätt snart tar filmen en annan riktning och det visar sig att den är mer i stil med filmen "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Detta efter att ett skämt av tjejerna i föreningen Theta Pi går ohyggligt fel och leder till att en av medsystrarna dör. Istället för att gå till polisen och förklara vad som hänt bestämmer de sig för att gömma kroppen och låtsas som om inget hänt, hålla ut de åtta månaderna som är kvar av skolan för att sen ge sig av.

Allt är frid och fröjd ända till dagen då de tar studenten. Det är då saker och ting börjar gå fel väg för våra systrar. Inte nog med att avslöjande SMS och MMS börjar dyka upp, folk i deras närhet börjar också dö en efter en. Alla som vet något om det som hände går åt. Och det går undan. Vem mördaren än är spar han eller hon inte på krutet. Tjejerna blir mer och mer nervösa och när sen saker som de slängde ner i samma hål som deras offer börjar dyka upp är de på gränsen till ett sammanbrott.

Upplägget är intressant och borde kunnat bli riktigt bra. Vi har en story som jag köper nästan fullt ut (förutom slutet då) men det blir inte bra. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som är fel men det klickar inte. Mycket ligger nog i slutet och att när vi väl får reda på vem mördaren är mest känner förvåning. Varför gjorde han/hon det? Var anledningen verkligen den han/hon påstod? Och jo, det var det och det får man köpa, men för mig känns den inte alls trovärdig.

Dessutom är det hela tyvärr allt för likt allt annat vi sett av den här typen av filmer, den tillför inte något nytt alls. Dock är det bra att man inte listar ut vem mördaren är förrän i slutet, men det beror ju som sagt å andra sidan mest på att anledningen han/hon har till att begå morden är så ologisk att man inte tänkt på den. Filmen är långt ifrån så bra som den säkert verkade på pappret. Nu blir den som vilken ungdomsslasher som helst…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite larvigt är det att Theta Pis husmor Mrs. Crenshaw dyker upp och agerar värsta Rambo med hagelbössan…

2. Som Mrs. Crenshaw ser vi ingen mindre än en åldrande Carrie Fisher, prinsessan Leia.

3. Robert Belushi, brorson till John Belushi syns i filmen i rollen som "Amazed Senior Guy".


HANS-ÅKE LILJA (2010-03-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (4/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA