Två good guys gone bad

FILMEN

Kens största dröm är att få anställning som polis vilket han dock misslyckas med gång på gång. För att få lite miljöombyte flyttar han till Los Angeles och sin kusin Angelo. Både Ken och Angelo är rätt misslyckade och för att tjäna pengar snabbt försöker de sig på en karriär som hallickar.

De misslyckas dock och förnedras samtidigt ordentligt av en konkurrerande hallick. Då de varken lyckas eller vågar hämnas på dem som förnedrat dem söker de utlopp för sin ilska på annat håll.

Det slutar med att de plockar upp en hora som de sedan misshandlar och dödar. Båda får en enorm kick av det och att sen TV och tidningar skriver om morden gör inte saken sämre. Deras mördarturné är igång och inte mindre än 14 tjejer får sätta livet till innan de till slut åker fast.

"Hillside Stangler" är en rätt läskig historia och den blir inte mindre läskig om man betänker att den bygger på en sann historia.

Huvudrollerna spelas av C Thomas Howell och Nicholas Turturro. Howell som vi tidigare sett i filmer som "E.T.", "Soul Man" och "Liftaren" spelar Ken, den svagare av de två och Turturro som vi sett i TV serien "På Spaning i New York" spelar den drivande Angelo. Tillsammans har de en personkemi som funkar otroligt bra. Det faktum att dessa två herrar inte heller brukar spela skurkar gör det hela så mycket mer intressant.

Det som är lite trist med filmen är att kvinnorna som oftast faller offer för Ken och Angelo framställs som totala bimbos. Tyvärr gör det filmen lite mindre trovärdig och man börjar undra om regissören inte tänjt lite på "based on a true story"-konceptet.


EXTRAMATERIALET

Det extramaterial som erbjuds är sisådär. Det är några borttagna scener och de är alltid kul att se, hur meningslösa de än är. På sätt och vis är det ju bara naturligt att de inte är för bra för då skulle de antagligen blivit kvar i filmen.

Förutom det får vi en intervju med C Thomas Howell. Tyvärr är den ganska slarvigt gjord och ljudet är inte det bästa. Rätt intressant dock men kunde vara bättre.


TRE SAKER

1. Det är kul att se Nicholas Turturro spela en skurk efter flera säsonger som helyllepolis i "På Spaning i New York".

2. Det är ännu roligare att se två skådisar som generellt spelar snälla personer spela seriemördare. Snyggt drag av castingfolket.

3. Trots att filmen innehåller rätt mycket naken hud ska det finnas en version som är två minuter längre där det är ännu mer naket.


HANS-ÅKE LILJA (2005-06-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2005
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
Trailer, Borttagna scener och intervjuer.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA