Ett tidsfördriv men inte mer

FILMEN

Vad gör man om man inte kommer in på college? Enkelt, man startar ett eget. Det är precis vad Bartleby "B" gör när han fått nej från inte mindre än åtta colleges och hans föräldrar är i upplösningstillstånd över att ha en som inte kommer att gå på college.

Tillsammans med några polare som inte heller kommit in på något college letar de reda på en gammal rivningskåk som man rustar upp tillräckligt för att lura föräldrarna att det är ett riktigt college. När det sen är avklarat ser de fram emot att sitta och spela TV-spel och slappa under den kommande terminen.

Ödet vill dock annorlunda och rätt snart står det några hundra elever utanför skolan som vill påbörja en ny termin. Mer komplicerat än så kan det knappas bli och det enda realistiska att göra är att erkänna vad man gjort, skicka hem alla och hoppas på det bästa. "B" gör dock det motsatta och hälsar alla välkomna till South Harmon Institute of Technology (SHIT) och i och med det är han tvungen att driva ett college istället för att gå på ett.

"Accepted" är en typisk amerikansk tonårsfilm med lite lagom naket, lite lagom med larviga skämt och lite lagom med galningar. Tyvärr så faller man på mållinjen när skolan måste godkännas för att får finnas kvar. Här drar man till med en stor svulstig scen där en skolnämnd ska godkänna skolan och alla eleverna ställer upp och finns på plats för att stödja skolan.

Hela scenen känns otroligt överdriven och faktiskt rätt larvlig men inte helt oväntad. Den är rätt typisk för den här typen av filmer men det betyder inte att det är bra. Jag tror att man kunnat få "Accepted" att bli en rätt kul film om man bara skippat slutscenen. Nu gör man inte det och får då en film som kan kategoriseras som ett lagom tidsfördriv men inte speciellt mer.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Två gånger i filmen säger en av karaktärerna "fuck" och man valde senare att lägga in ett "pip" över svordomen för att få 13-årsgräns på filmen.

2. Jag har sett en del komedier men få som varit så överdrivna som denna. Gissningsvis är det inte mer än någon procent som skulle kunna hända i verkligheten. Nu gör ju inte det så mycket eftersom det är en film men ändå…

3. På filmens omslag skryter man med att det är skaparna av "Liar Liar" och "Bruce den allsmäktige" som gjort filmen men sanningen är den att "Accepted" inte är i närheten av dessa filmer…inte på långa vägar.


HANS-ÅKE LILJA (2007-04-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA