Överdrivet och smått fjantig

FILMEN

En grupp vänner åker till staden Moodely för att få en i gänget att må bättre efter sin skilsmässa. De flesta i gruppen är rätt misslyckade när det gäller kvinnor och förhållanden, något de aldrig skulle erkänna själva naturligtvis, men allt det är glömt nu. Nu ska de till Moodely där det finns långt fler kvinnor än män och alla suktar de efter nya män att sätta tänderna i. När de kommer fram inser de visserligen att de har rätt i sin uppfattning av kvinnorna i staden men inte alls på det sätt de trott och önskat.

Det visar sin nämligen att alla kvinnorna har förvandlats till zombies. Zombies som dessutom hatar män så när det nu kommer en grupp män insnubblande i staden ser de sin chans att få sätta tänderna i dem, bokstavligt talat.

Tyvärr så gör man det mesta fel i filmen. Fram tills det att gänget anländer till Moodely finns fortfarande hoppet om att detta ska kunna bli något bra men direkt när den första zombien, om det nu är vad de är, dyker upp inser man att detta aldrig kommer att funka. De är överdrivna och fjantiga. Det verkar inte finnas några vanliga kvinnor i Moodely utan vi bjuds på zombies i brudklänning, zombies klädda som Xena - krigarprinsessan och så vidare.

Och trots att filmen inte är längre än 85 minuter känns den väldigt lång vilket ju knappast är ett gott betyg tyvärr. Det sammanfattar för övrigt filmen rätt bra. Idén lät säkert jättebra men någonstans på vägen slarvade man bort den rejält. Och som belöning för det fick man en skräpfilm som inte gör någon glad.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det ska visa sig vara något så ovanligt som tvättmedel som förvandlar kvinnorna till zombies.

2. En del specialeffekter funkar men många är riktigt dåliga.

3. När man hör att "Doghouse" är brittisk tänker man ju genast på "Shaun of the Dead", men gör inte det. Filmerna har inget gemensamt.


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: CCV
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA