Intensiv film med bra skådisar

FILMEN

I "Wilderness" får vi se hur ett gäng missanpassade ungdomar forslas ut på en öde ö för att lära sig rätt och fel. De kommer från ett slags ungdomsfängelse där en av deras med intagna just begått självmord efter att ha mobbats under en längre tid. Detta är deras straff.

Ute på ön, som alltså ska vara obebodd, börjar det hända konstiga saker och det visar sig ganska snart att de trots allt inte är ensamma. Det är nämligen ett gäng tjejer från ett ungdomsfängelse (deras bakgrund beskrivs inte i detalj) som är ute i samma ärende som killarna, det vill säga man ska försöka fostra dem till ordentliga människor.

Efter lite tjabbel om vem som ska vara där och vem som inte ska det märker de snart att det finns ytterligare en person där. Skillnaden mellan honom och de andra är dock att han har ett armborst och fyra väldresserade, blodtörstiga hundar. Dessutom drar han sig inte för att använda något av dom.

Snart startar en jakt på liv och död och ungdomarna tvingas hjälpa varandra för att överleva. Situationen lockar även fram deras rätta jag och det blir inget bättre av… Fortfarande vet ingen vem "jägaren" är eller varför han jagar dem. Det enda de vet är att han inte kommer att ge upp förens de alla är döda…

"Wilderness" är en intensiv film med bra skådespelare fast de för mig är helt okända. De gör alla ett trovärdigt intryck och man kan inte låta bli att ryckas med i filmen. Det enda jag, till en början, retade mig lite på är att det rätt tidigt i filmen avslöjas vem "jägaren" är. Men man får snart lära sig att allt kanske trots allt inte är som man tror…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en rätt ingående bakom kulisserna-film där man får se en hel del från inspelningen av filmen. Helt klart godkänt.


TRE SAKER

1. Stephen Wight är perfekt som den elake Steve. Man tycker verkligen illa om honom och det är ju i detta fall precis vad man vill göra. Han är en riktig "bully", i brist på ett bättre uttryck.

2. Det är lite kul att detta faktiskt är en engelsk film. När man ser den tycker i alla fall jag att det känns rätt typiskt amerikansk…på ett bra sätt.

3. Gillar man inte hundar kommer man förmodligen inte att tycka bättre om dem efter att ha sett den här filmen. Hur som helst kan man inte låta bli att beundra dem. De gör ett otroligt trovärdigt intryck i filmen och det förstärks ännu mer om man ser bakom kulisserna-filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-04-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Behind the scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (17/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA