Återigen fylls London med zombies

FILMEN

Newgen industrier i England ska lansera en ny sorts läkemedel som ska få folk att känna sig piggare, starkare och bättre helt enkelt. Men som alltid måste medicin som denna testas och det gör man. 30 000 frivilliga ställer upp men tyvärr blir 29 999 av dem akut sjuka nästan direkt. Den sista deltagaren, Angela Mills, vet ingen var hon befinner sig eller om hon lever ens. Därför skickar myndigheterna Cole att leta efter henne med uppdraget att föra henne till deras labb för att försöka få fram ett botemedel. Detta ska dock visa sig vara lättare sagt än gjort då de som utsatts för smittan förvandlats till zombies som nu löper amok. Alla de biter smittas och snart är epidemin ett faktum.

Filmen är en rätt klassisk zombiefilm med det undantaget att zombierna här är snabbare och smidigare än vad vi är vana med. De studsar och springer på väggar och är inte alls så där slöa och förvirrade som vi är vana och se zombies. Om detta kan man ju tycka vad man vill men jag tycker nog att det fungerar, i alla fall här. De av er som sett "28 dagar senare" och "28 veckor senare" kommer att känna igen er i "London Zombie Epidemic" som påminner rätt mycket om dessa filmer, och då inte bara för att de utspelar sig i England. Den har definitivt samma känsla och stämning som dessa filmer och det gillar jag.

"London Zombie Epidemic" är inte direkt någon unik zombierulle men den gör det den ska och gillar man zombies får man dem i massor här, dock lite snabbare och smidigare än vi är vana med. Under filmens gång får vi följa en grupp människor som är på flykt. Här ingår både Cole och Angela och dessutom hennes just ur fängelset utsläppta före detta man. Det är med andra ord upplagt för konflikter både inom gruppen och med zombies.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jaime Murray som spelar Lavinia känner säkert de flesta igen som Lila i säsong 2 av "Dexter".

2. Originaltiteln är "Devil's Playground".

3. Den stora frågan är väl om zombies är zombies när de smittats av något framtaget av människor? Ingen vet väl egentligen var zombies kommer ifrån eller?


HANS-ÅKE LILJA (2011-08-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Tema: Zombies
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (15/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA