En lång spökfilm

FILMEN

Claire och Luke är de sista anställda på motellet Yankee Pedlar Inn som är inne på den sista helgen innan nedläggning. Men trots att det är sista helgen har de ett fåtal gäster och de måste tas omhand. Claire och Luke har dock en annan agenda också, förutom att jobba. De har givit sig den på att de ska avslöja det spöke som sägs hemsöka motellet. Och vad kunde då passa bättre än att göra det sista helgen när de dessutom sover över på jobbet? Sagt och gjort, de laddar bandspelare och väntar… Något de kommer att få ångra innan helgen är över.

"The Innkeepers" är en rätt klassisk spökfilm men den är alldeles för lång och tack vare det får vi en hel del långa och lite överflödiga partier som man behövt korta ner för att få upp tempot lite i filmen. Annars finns det gott om småläskiga scener och spöken. Den hade dock som sagt mått bättre av att kortas lite.

Men har man överseende med några transportsträckor fungerar filmen och det finns som sagt en del scener som är rätt obehagliga. När det gäller skådespelarinsatserna tycker jag att både Sara Paxton (Claire) och Pat Healy (Luke) gör det som förväntas av dem. Specialeffekterna får godkänt även de, en del scener när vi ser spökena är riktigt bra till och med. Med andra ord, är man sugen på en spökfilm är "The Innkeepers" inte helt fel val.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som kanske mer låter de inblandade komma till tals än det visar hur filmen faktiskt gjordes. Det roligaste med den är att vi får veta att skådespelarna faktiskt bodde på hotellet där filmen spelades in. Vi får även två kommentarspår.


TRE SAKER

1. Kelly McGillis känner en del kanske igen från "Stake Land".

2. Apropå att känna igen så känner säkert många av er igen Sara Paxton till utseendet och kollar man hennes meritlista ser man att hon dykt upp lite här och var i mindre roller.

3. Pat Healy känner jag dock inte igen från något…


HANS-ÅKE LILJA (2012-05-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Behind the scenes, Originaltrailer, Kommentarspår med regissör och skådespelare och Kommentarspår med delar av filmteamet
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA