Platt fall för Ryssland

FILMEN

Vad som från början såg rätt bra ut visar sig snabbt bli en ganska tråkig historia. I "Space dogs" får vi följa Belka, en rysk cirkushund som av misstag hamnar på ett träningsläger för rymdhundar och sen även skickas ut i rymden. Det låter bra men det blir aldrig bra. Animeringsstilen känns kantig och inte det minsta charmig. Handlingen är riktigt tråkig och dessutom är de svenska rösterna outhärdliga. De är så dåliga att man känner sig frestad att se filmen dubbat till ett annat språk i stället, även om man inte skulle förstå något.

Manusförfattarna har gjort allt de kunnat för att få filmen att bli en feelgood-film. De har tre polare (två hundar och en råtta), de har äventyr, de har kärlek och de har rymden. Som gjort för succé men inte här.

Personligen tycker jag att det är animeringstilen och de svenska rösterna som stjälper filmen. Rösterna är som sagt outhärdliga att lyssna på och stilen kantig. Detta gör att varken unga eller gamla gillar filmen. De yngre tycker den är tråkig och vi äldre tycker bara den är irriterande.

Så, tyvärr Belka. Det spelar ingen roll att du är skapt för att vara söt, du är så tråkig att man inte ens tänker i de banorna. Skippa den här filmen och se något annat.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Man har struntat i att texta filmen på svenska, slarvigt!

2. Blu-ray utgåvan innehåller både en 2D- och en 3D-version av filmen.

3. Föga förvånande är filmen ryskproducerad.


HANS-ÅKE LILJA (2012-06-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Scanbox Vision
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA