En lustig och ovanlig liten film

FILMEN

"Avalon" handlar om Janne, en man som just blivit fri ett fotbojestraff. Han försöker nu få ordning på sitt liv genom att åka till Båstad och öppna en nattklubb. Allt går enligt planen och livet ser ut att ordna sig för Janne. Han får lite tid över att umgås med sin syster, han raggar - framgångsrikt - på stans krogar och han ska nu driva nattklubb. Men så händer något. Janne orsakar en olycka och hanterar den inte på bästa sätt. Detta leder till en situation som hela tiden förvärras och snart blir ohanterlig för honom...

Jag gillar "Avalon" men tycker samtidigt att den är rätt underlig. Allt från berättarstilen till filmens upplägg känns annorlunda. Friskt och nytt men samtidigt lite underligt är nog det bästa sättet jag kan beskriva den på.

Som Janne ser vi Johannes Brost och han är perfekt i rollen som dessutom ger honom chansen att spela en lite mörkare figur i stället för de komiska rolltolkningarna han brukar få nöja sig med... och han gör det riktigt bra.

Filmen är rätt kort men berättar ändå sin historia effektivt. Det ser manuset och Brost till. "Avalon" är alltså en riktigt bra svensk film även om den som sagt samtidigt känns väldigt annorlunda och ovanlig... fast på ett bra sätt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är som sagt riktigt kul att se Brost gestalta en mörk karaktär i stället för att flamsa omkring som han så ofta gör.

2. Filmen är bara en timme och 18 minuter vilket är ovanligt kort.

3. Titeln kommer från namnet på den klubb Janne ska starta.


HANS-ÅKE LILJA (2012-07-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Guldbaggevinnare
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA