Den nakna barmhärtiga samariten

FILMEN

Det ska väl sägas direkt att "Snälla Cecile" är en extremt naken film. Det finns rena porrscener i filmen med riktiga sexuella akter, och nästan all dialog handlar om sex på ett eller annat sätt. Det finns dock en story och filmen är definitivt ett drama men med porrinslag.

Huvudpersonen Cecile (Déborah Révy) är en komplex karaktär. Hon har nyligen mist sin far och har fortfarande kvar hans aska som ett sista minne. Eller kanske snarare som en bromskloss som hindrar henne att gå vidare. Trots att Cecile har en kille så förför hon andra män i parti och minut. Det är ett lätt jobb för henne och i de flesta fall gör hon det bara för att retas. En av de som hon retas med är Matt (Gowan Didi) som i sin tur har en flickvän, Alice (Helene Zimmer) som han är blixtförälskad i. Deras relation är dock i lite obalans - han vill ha passionen, medan hon vill ha framtiden, det stora huset med hästar och många barn.

Cecile och Alice kommer senare i filmen att mötas, ett möte som förändrar Alice, och där vi även får veta varför Cecile kallas "Snälla Cecile" i titeln. Det är inte enbart för att roa sig själv hon förför andra män.

I grova drag kan man beskriva filmen som ett relationsdrama mellan en mängd olika unga vuxna som hänger ihop på ett eller annat sätt. Vi får scener där tjejerna pratar med varandra om sina killar, och scener där killarna pratar med varandra om sina tjejer. På sätt och vis en ganska realistisk skildring av hur det är att vara ung. Möjligen extra tillskruvat eftersom det handlar så extremt mycket om sex och för att filmen innehåller så mycket verkligt sex.

Filmen är bra och välgjord, men kan möjligtvis skrämma iväg många på grund av den bokstavligt nakna skildringen av sex.


EXTRAMATERIALET

Inget speciellt.


TRE SAKER

1. Då och då i filmen, till exempel i inledningen, visas bilder från ett omklädningsrum där Cecile och hennes vänner diskuterar relationer och sex. Allting filmas från naveln och nedåt så det är mycket könsorgan i dessa scener.

2. Filmens originaltitel är blott "Q".

3. Filmen kommer i två utföranden. En "bioversion" som är några minuter kortare, där sannolikt de allra porrigaste scenerna klippts ned, och sedan en annan version som inte har någon specifik titel, men man kan anta att i något annat sammanhang skulle den benämnts som "oklippt".


ANDERS JAKOBSON (2012-10-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

1 senaste recensionen i kategorin erotiskt drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Erotiskt drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI/SEPTEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA