Rörigt och ointressant

FILMEN

Vampyrer, varulvar och människor i en salig blandning är vad vi bjuds i "Underworld: Awakening" Detta är den tredje uppföljaren till "Underworld" och bara det kändes lite avskräckande i och med att jag inte sett de tre tidigare. Detta har man dock löst väldigt bra med att man i filmens början har en ordentlig genomgång av vad som hänt tidigare.

När filmen så börjar ordentligt har vår hjältinna Selene (spelad av Kate Beckinsale) och hennes man David (som är vampyr) tillfångatagits och frysts ned. Nu tolv år senare vaknar hon upp till en värld där människan tagit kontroll över både varulvar och vampyrer. Dessutom inser hon att hon har en tolvårig dotter, Eve, (som hon alltså omedvetet fött medan hon varit nedsövd) och som har David som pappa. Eve är med andra ord en blandning mellan vampyr och varulv. Något som gör henne till ett hett byte för i stort sett alla.

På idéstadiet var detta säkert en bra film. Tyvärr levererar varken skådespelare eller manusförfattare för den färdiga filmen är helt enkelt ointressant. Den känns allt för rörig och dessutom opersonlig. Jag känner inget för de inblandade. Jag bryr mig inte om de lever eller inte. De känns mest som karikatyrer som vi sett massvis med gånger redan. Nu kan det vara så att detta beror på att jag inte sett de tidigare filmerna men så är det. Filmen summeras bäst som rörig och ointressant, tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Som extramaterial får vi en massa bakom kulisserna-filmer. Förutom det obligatoriska kommentarspåret (här med de svenska regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein) får vi även fem minidokumentärer och två lite längre. Sen slänger man även in lite tabbar och musikvideon till låten "Heavy Prey".

Och det är bara att konstatera att själva bakom kulisserna-materialet är mer intressant än själva filmen. Speciellt hur de gjorde varulvarna.


TRE SAKER

1. Filmen regisserades av svenskarna Måns Mårlind och Björn Stein.

2. Filmen släpptes även i 3D.

3. Titta noga så ser ni att polisen Sebastian kör en Volvo med svenska registreringsskyltar.


HANS-ÅKE LILJA (2012-11-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Sony
Tema: Vampyrer
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Kommentarspår med filmskaparna, Tabbar, Heavy Prey (musikvideo), fem minidokumentärer bakom kulisserna, Cracking the Underworld och Underworld: Endless War
RECENSERAT DENNA DAG (4/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA