Vem lurar vem?

FILMEN

I "Kill for Me" träffar vi Amanda som håller på att bli galen av att leta efter sin rumskamrat som är försvunnen sedan månader tillbaka. Till slut bestämmer sig hon och en tredje rumskamrat att de inte kan hålla rummet längre. De måste av ekonomiska skäl hyra ut det. Sagt och gjort, de sätter ut en annons och snart är Hayley deras nya rumskamrat och allt är till en början som det ska. Tills en dag när Amandas före detta pojkvän överfaller henne och Hayley sätter en yxa i bakhuvudet på honom. Tjejerna röjer undan allt och låtsas som ingenting ända tills Hayley kräver att Amanda ska döda åt henne eftersom hon dödat åt Amanda…

Filmens upplägg är riktigt bra och man vet inte säkert vem som lurar vem och det är inte förrän sista bildrutan som man är helt säker. Och det gillar jag. Skådespelarinsatserna är godkända även om det knappast kommer att kastas Oscars över tjejerna eller de andra i filmen. Men de duger bra för det de ska förmedla här. Filmen innehåller lite lagom med våld och intriger för att fungera.

Finns det något man ska klaga på är det kanske att allt går så lätt för karaktärerna i filmen. Personligen har jag svårt att tro att det är så lätt att sopa undan alla spår av att ett mord begåtts och att omöjliggöra identifieringen av offret. Men å andra sidan spelar detta inte så stor roll här. Det blir spännande, det blir ovisst och man lyckas få till det på ett tillfredställande sätt på slutet.

Jag nöjer mig gott med det även om jag kommer ha glömt den om några dagar. Den underhöll mig i en och en halv timme och det är väl vad en film ska göra, eller hur?


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som faktiskt är rätt intressant. Den visar en hel del om hur man spelade in filmen och speciellt vissa scener.


TRE SAKER

1. Donal Logue är riktigt bra som Haleys pappa.

2. Katie Cassidy känner ni kanske igen från "A Nightmare on Elm Street" och "Harper’s Island".

3. Kolla när Amanda bjuder Hayleys pappa på sprit hemma hos honom. Hans glas är ständigt fullt på utan att någon fyller på det han dricker upp…


HANS-ÅKE LILJA (2013-05-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (4/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA