Överdrivet men ändå rätt okej

FILMEN

I "The Call" får vi följa Jordan Turner som jobbar som larmoperatör. Hon är erfaren och bra på sitt jobb men så en dag gör hon ett misstag som i slutändan leder till att en ung kvinna dör. Skakad ifrågasätter hon om hon ska fortsätta eller byta jobb. När så ytterligare ett samtal från en kidnappad ung kvinna kommer in har hon inget val. Hon måste göra allt hon kan för att hjälpa kvinnan, både för hennes skull och för att hon själv inte ska begå ytterligare ett misstag.

I rollen som Jordan ser vi Halle Berry och hon fungerar bra. Hon är trovärdig både som lite för självsäker och arrogant i början, skakad och osäker på sig själv i mitten för att sen gå över till en rätt tuff tjej i slutet av filmen.

Tyvärr är manuset inte lika bra. Berrys rollfigur Jordan gör en del val under filmens gång som inte känns trovärdiga, speciellt i den senare tredjedelen. Det är sådant som så ofta dyker upp i filmer. Situationer där vår huvudperson ger sig av på utflykter utan att tala om det för någon eller rapportera sina misstankar till polisen. Sådant blir bara tröttsamt och inte det minsta trovärdigt. Speciellt en scen där hon tappar sin telefon retade jag mig på ordentligt.

Men trots vissa svackor har man ändå fått till ett ganska oväntat slut. Det är inte speciellt trovärdigt det heller men det ger filmen en liten extra knorr och det gillar jag.


EXTRAMATERIALET

Vi får en hel del extramaterial. Det mesta handlar om hur filmen spelades in, borttagna eller ändrade scener. Vi får gå på guidade turer på inspelningsplatserna och så vidare. Allt detta ger en rätt heltäckande bild av hur filmen spelades in.

Det som gjorde mig lite besviken var det alternativa slutet som egentligen bara var en sista scen på kanske 20-30 sekunder som inte tillförde det minsta. Surt!


TRE SAKER

1. Halle Berry fick först rollen som Jordan, sen hoppade hon av på grund av tidskonflikter men sen hoppade hon på igen när filmen flyttades fram. Och det är vi glada för.

2. Det är lite otydligt varför kidnapparen gör det han gör. Man kan gissa med det förklaras aldrig riktigt…

3. Jag blir lite fundersam på varför den felringare som ringer in alltid hamnar hos Jordan. Larmnumret går väl till alla operatörer och det känns lite underligt att slumpen alltid gör att han hamnar hos henne.


HANS-ÅKE LILJA (2013-09-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Commentarys, alternate ending, deleted and extended scenes and featurets.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA