Underhållande popcornspänning

FILMEN

Aaron Eckhart spelar Ben, en före detta CIA-agent som nu jobbar som säkerhetsexpert i Belgien. Morgonen efter att han hittat ett säkerhetshål i företagets produkter, kommer han till ett fullständigt tomt kontor. Ägarna har stuckit under natten och raderat varenda bevis av att någonsin ha existerat. Nu är Ben nästa bevis som ska raderas, och en räcka actionscener följer.

När kända namn som Eckharts dyker upp på straight-to-DVD-thrillers som "Erased" så kan man ju bli lite tveksam. Det kan bli hur dåligt som helst när skådisar tar en snabb tripp till Europa för att dra in lite snabba stålar mellan storfilmerna. Å andra sidan kan man få sig en underhållande stund i soffan.

Och det fungerar bra. 90 minuters popcornspänning, varken mer eller mindre. Precis vad jag förväntade mig och ville ha. Det är klart det finns logiska luckor och sånt att gnälla på om man ska vara petnoga. Men då blir det ju inte en lika trevlig filmkväll.


EXTRAMATERIALET

Trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Filmens originaltitel är "The Expatriate". En "expatriate" är någon som flyttat till ett annat land än de ursprungligen kommer ifrån. Skillnaden mellan detta och en invandrare är svår att förklara.

2. Regissören Philipp Stölzl har tidigare regisserat musikvideos till låtar som Rammsteins "Du Hast" och Madonnas "American Pie".

3. Filmen utspelas i Antwerpen men filmades i Bryssel. Då blir lite knepigt när Ben ber sin dotter att åka till just Bryssel, där de redan är.


HENRIK ANDERSSON (2013-12-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (21/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
KOMEDIERNA