En stundtals rätt rolig film

FILMEN

"I see you.com" tar fasta på den pågående dokusåpatrenden och tar fenomenet ett steg längre. Tänk dig att din familj filmas i alla tänkbara vinklar för att sedan visas på nätet. Det är nämligen precis vad som händer familjen Bellinger.

För att hämnas på sin styvsyster riggar Colby (sonen i familjen) upp en webbkamera i hennes sovrum. Sen låter han folk titta på henne när hon gör både det ena och det andra…allt mot betalning förstås.

Naturligtvis blir det en succé och folk loggar in som galningar för att se vad Audrey ska göra just den dagen. Det är nu Colbys flickvän lite på skämt kläcker idén att de ska sätta upp kameror i alla husets rum och filma hela familjen. Colby tycker iden är kanon och beställer genast hem mer kameror. I och med detta gör han sin familj, utan deras vetskap, till Internets mest uttittade familj.

Siten, som han döper till i-see-you.com blir en succé och snart går det inte att hålla det hela hemligt för familjen. Som väntat blir de inte allt för glada när de får reda på vad han gjort. De lugnar dock ner sig när han berättar hur mycket de tjänat på att bli uttittade.

Han föreslår också att de ska fortsätta och på så vis håva in ännu mer pengar. Efter många om och men går övriga familjen med på det och såpan rullar på som tidigare…nästan.

Det visar sig nämligen vara svårare än någon av dem trott att spela naturliga och tittarsiffrorna dalar. Nu gäller det att hitta på något smaskigt som lockar tillbaka tittarna…eller betala en massa pengar till TV-bolaget som just köpt rättigheterna till att sända såpan på TV.

Huvudrollerna görs av Beau Bridges och Rosanna Arquette som pappa Harvey och mamma Lydia Ann och Mathew Botuchis och Baelyn Neff som Colby och Audrey. Alla gör bra ifrån sig även om manuset kräver att de spelar över lite.

"I see you.com" har sina poäng och är stundtals riktigt rolig. Tyvärr håller den inte riktigt hela vägen men duger som en stunds underhållning när man inte har något annat för sig.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial


TRE SAKER

1. Musiken i filmen passar inte alls in utan känns helt malplacerad. Detta känns trist eftersom musiken ofta är tänkt att skapa en viss stämning…

2. Adressen http://www.i-see-you.com/ som borde vara perfekt till filmens hemsida ägs inte av någon i dagsläget. Hur man kan missa en sådan säker reklamkupp kan jag inte fatta. Speciellt som filmen saknar en officiell hemsida. Otroligt klantigt!

3. Det mest konstiga med den här filmen är att ingen i familjen ser kamerorna. Med tanke på vad de filmar borde det vara omöjligt att missa dem…men å andra sidan är det ju bara på film…


HANS-ÅKE LILJA (2007-07-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA