Mekaniker som utför underverk

FILMEN

"Pimp My Ride" är MTVs bidrag till den makeover-yra som pågår just nu. Här är det bilar som ska göras om och det är inte lite de görs om heller. Folk med riktigt risiga bilar får skicka in en ansökan till MTV som sedan väljer ut en person som programledaren Xzibit (jo, han heter tydligen så) sen överraskar med att ge en total bil-makeover.

Andra säsongen innehåller, enligt DVD:n, 16 avsnitt som vardera är runt 20 minuter långa. På diverse Internetsidor står det dock att säsong 2 endast består av åtta avsnitt vilket i sådant fall skulle betyda att man här slagit ihop säsong 2 och 3. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om...

Till en början är det rätt kul att se hur de förvandlar totala vrak till värsta lyxbilen men ganska snabbt blir det lite för mycket, det är ju samma sak hela tiden. Vraken utrustas bättre och bättre för varje gång de tar in en ny bil ända tills man sitter där i soffan och undrar vad de håller på med, utrustar de ett hus eller en bil? De sätter in TV-apparater, soffor, ja, allt man kan tänka sig. I en bil sätter de till och med in en bubbelpool…

En annan sak jag kommer på mig själv med att fundera på när jag ser serien är hur noga de egentligen fixar till bilen. Med tanke på hur bilarna ser ut när de kommer in är det närmast ett underverk de utför. Frågan är alltså; är detta på riktigt eller är det bara ett spel för galleriet och fejk alltihop? Är bilen fortfarande rostig under all den fina lacken eller har de verkligen fixat till den? Jag gissar på en blandning. En del saker fixar de nog ordentligt medan annat säkert är fusk från början till slut.

I det stora makeoverträsket klarar sig dock "Pimp My Ride" rätt bra för även om det blir lite samma sak efter ett gäng avsnitt är det mycket roligare att se hur man fixar till en bil än en människa.


EXTRAMATERIALET

DVD:n saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. I USA är serien redan inne på säsong 6 och det finns inga tecken på att de kommer att ge sig inom en snar framtid. Man kanske skulle ta med sig bilen på en resa över Atlanten?

2. Det finns även en internationell version av programmet som lämpligt nog heter "Pimp My Ride International". Där heter programledaren inte Xzibit utan Fat Joe…

3. Xzibit som faktiskt verkar heta Xzibit har även agerat i en del filmer. Bland de större återfinns titlar som "xXx2", "8 Mile" och "Derailed" av Mikael Håfström.


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA