Säsong 11 En mellanakt

FILMEN

Säsongen börjar med att vi får upplösningen på cliffhangern från slutet av förra säsongen där Langston huggs ner och vi hela säsongsuppehållet svävar i ovisshet om han överlever eller inte. Han klarar sig dock och det blir startskottet på en röd tråd som går genom hela säsongen där Nate Haskell utmanar Langston i en katt och råtta lek som vi får följa till och från under hela säsongen.

När det gäller de andra i CSI teamet händer det inget direkt utöver det vanliga och säsong 11 får ses lite som en transportsträcka. Inte så att den är tråkig men samtidigt rullar det på och som sagt händer det inte direkt något anmärkningsvärt. Karaktärsuppsättningen är sånär på intakt. En av teknikerna som Hodges haft en affär med försvinner men det är också allt. Personligen hade jag dock gärna sett lite nya ansikten.

Vi får en hel del gäster under säsongen men den mest oväntade är kanske Justine Bieber spelar en liten roll under ett par avsnitt. Han är dock inte speciellt bra och ger definitivt inte något bestående intryck.

I ett avsnitt åker teamet till Los Angeles och jag måste säga att jag fick starka vibbar av att man funderade på en Los Angeles version av serien. Vi möter nämligen ett team i Los Angeles bestående av en polis och en CIS tekniker som dessutom är dotter till Conrad Ecklie som är chef över CSI Las Vegas. Nu verkar det inte bli något med en Los Angeles version av serien men tankarna fanns säkert där. Kanske får vi se dessa karaktärer igen i CSI Las Vegas längre fram…


EXTRAMATERIALET

Som vanligt bjuds vi på en mängd extramaterial. Allt från små kortare dokumentärer om specifika avsnitt och det som händer i dem till längre som går igenom hela säsongen. Inte nog med att "CSI" kör med 22 avsnittssäsonger man dokumenterar dem väl. Vi får även borttagna scener och kommentarspår. Bra jobbat!


TRE SAKER

1. George Eads som spelar Nick Stokes är den som varit med i flest avsnitt.

2. William Petersen gör ett litet gästinhopp som Gil Grissom.

3. Doktor Al Robbins får lite större plats den här säsongen och det gillar jag.


HANS-ÅKE LILJA (2012-09-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby TrueHD 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Extramaterial:
Getting personal: Season 11 of CSI, Something twisted this way comes, Las Vegas headliners, Cold-blooded killers, Intelligent design: creating aeron's legion, An underground perspective, deleted scenes, Dita von Teese burlesque performance, House of hoardes commentary, A kiss before frying commentary
RECENSERAT DENNA DAG (7/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA