En orgie i nakna kroppar och hallonsaft

FILMEN

"The Living Dead Girl" handlar om Catherine Valmont som återuppstår från de döda när en tunna med giftigt avfall välter och spiller ut dess innehåll i marken. Tunnan har några småskurkar gömt i en gravkammare för att på samma gång kunna norpa åt sig lite juveler från de döda. Nu råkar de istället ut för Catherines ondska.

Nu visar det sig inte bättre än att gravkammaren ligger precis under slottet där Catherine och hennes mamma bodde medan de levde så för att återuppleva gamla minnen eller bara för att hon inte vet bättre tar sig Catherine upp i huset och vandrar där runt och minns sin tid som levande och framför allt minns hon sin syster.

Snart kommer systern dit och finner den levande döda Catherine vandrande omkring i slottet. Efter sig lämnar hon ett spår av lik. Allt från de småskurkar som försökte stjäla hennes smycken till en mäklare som smugit in sin pojkvän i slottet för ett litet sexäventyr.

Systern verkar dock inte så värst förvånad över att Catherine gått från de döda till de levande och hon hoppas nu att hon genom att mata henne med människor kan få henne att bli mer och mer levande.

Tyvärr är handlingen verkligen så larvig som den låter. Allt känns väldigt krystat och mest ett försök till att få ut så många filmsnuttar på nakna kvinnor som möjligt. Nu är det dock inte så illa som det låter på omslaget till filmen där det står "Varning! Innehåller starka erotiska scener". Visst ser man lite nakna kroppar men så speciellt starkt eller erotiskt är det inte.

När det sedan gäller specialeffekterna är de faktiskt rätt bra för en film som är 25 år. Dock är blodet alldeles för rött och påminner mer om hallonsaft än blod.

På det hela är "The Living Dead Girl" en B-film som vill visa så mycket hud som möjligt och även om jag är tämligen säker på att den var rätt uppseendeväckande när den kom 1982 kommer ingen att uppröras speciellt mycket över den idag.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite bilder från filmen samt en trailer. Inget speciellt upphetsande tyvärr.


TRE SAKER

1. Efter att ha sett filmen kan jag bara konstatera att det svenska omslaget avslöjar allt för mycket av handlingen…

2. Filmen släpps nu i oklippt format men är ändå inte längre än 86 minuter. Man undrar ju hur kort den var som nedklippt…

3. Jean Rollin, regissören, har prisats av många som den ultimata vampyrfilmsskaparen men baserat på "The Living Dead Girl" känns det mer som om han är kung i en subkultur som inte är speciellt stor.


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Njutafilms
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Slideshow och Originaltrailer
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA