Komplikationer, löss och trosförsäljning

FILMEN

Det mesta är sig likt i Litchfield-fängelset. De intagna och vakterna hamnar i luven på varandra. Eller i alla fall en del. John och Dayanara är kärare än någonsin och John friar till och med till henne. Detta samtidigt som hennes mamma försöker adoptera bort deras barn. Man firar också mors dag på fängelset vilket visar sig vara ett misstag för när alla barnen åkt hem har fängelset fyllts med löss och alla kläder måste kastas och de intagna får gå omkring i papperskläder. Och som om detta inte vore nog så riskerar dessutom fängelset att säljas. Mycket som pågår och mycket som är osäkert.

Piper och Alex relation knakar efter att Piper avslöjat att det är på grund av hennes som Alex är tillbaka bakom galler. Men som oftast går det över. Piper får jobb med att sy sexiga underkläder och kommer på idén med att sy extra och sen, efter att fångarna använt dem, sälja dem på nätet för att få en extrainkomst. Det händer mycket under säsongen. Många små saker och många större trådar. Bland annat så blir Norma en kultfigur som allt fler följer och verkar tro att hon är något helgon som för med sig lycka.

Tredje säsongen av "Orange is the New Black" är riktigt bra och handlingen rinner framåt. Visst en del saker känns lite överdrivna, men det köper man. Det fungerar i dessa sammanhang och faktiskt riktigt bra. Samma sak med skådespelarna. De gör sitt jobb riktigt bra. Man gillar dem och man ogillar dem, men det finns ingen som man inte känner något för och det är bra. Man vill känna för karaktärerna och det gör man här.

I fjärde säsongen vill jag se mer av Pornstache. Jag saknade honom lite även han dök upp i några små inhopp, men det räcker inte. Jag vill ha tillbaka honom som en av vakterna på Litchfield.


EXTRAMATERIALET

Vi får se roliga misstag, lära känna skådespelarna och höra mer om Laverne Cox och hur det är att vara transsexuell. Tyvärr blir "lära känna"-delen rätt larvig när det mest är frågor om dolda talanger och vilket djur de skulle bli om de återföddes. Inte så jätteroligt.


TRE SAKER

1. Under inledningen ser vi bilder på riktiga fångar och kvinnans som syns efter Laura Prepons namn är självaste Piper Kerman.

2. I verkligheten är Dasha Polanco (Dayanara Diaz) bara två år yngre än Elizabeth Rodriguez (Aleida Diaz) som spelar hennes mamma.

3. Tydligen ska avsnittens titlar nämnas minst en gång per avsnitt…


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Tema: Kompletta tv-serier, Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Gags, The classified files: Getting to know the cast, sophia: The new beginning of Laverne Cox & Kommentarspår
RECENSERAT DENNA DAG (7/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA