Halvtråkig jakt adrenalinkickar

FILMEN

"Jack Osbourne: No fear" är säsong två i Jacks egen dokusåpa. I första säsongen, "Jack Osbourne: Adrenaline rush", gick Jack från den övergödda glidaren till den vältränade bergsklättraren. I säsong två är det adrenalinkickar som gäller.

Jack tar med sig sina vänner från "Adrenaline rush", Mike Weeks och Bean Sopwith på den ena galnare prövningen efter den andra. De testar allt från bungy jump, indisk brottning och vandring i regnskogar. Dessutom deltar de i Saharavandring Marathon des sables. Ett 24 mil långt lopp som sker i 60-gradig hetta. Jack själv pallar inte hela vägen men det gör däremot Mike och Bean. Mycket starkt jobbat.

Tyvärr blir det den här gången lite långtråkigt. När Jack i första säsongen skulle träna för att bestiga sina drömmars berg var det bra mycket mer intressant. Här känns det mest som om man plocka ihop de konstigaste utmaningarna man kunnat hitta och sen slängt in Jack och kompani. Dessutom har man här lagt till ytterligare ett avsnitt så att vi får fyra avsnitt på tillsammans lite drygt tre timmar.

Visst, en del saker är kul men andra är bara jobbiga att titta på. Som tur är, är Jack även den här gången den sympatiske killen vi såg i "Adrenaline rush". Han är verkligen ödmjuk inför de uppgifter han tar sig an och han gör verkligen sitt bästa för att lyckas genomföra dem.

Glädjande nog lyckas han också utföra i stort sätt alla uppdrag, utom Sarahvandringen då... Där är han dock förlåten för det är inte många som orkar ta sig igenom den. Redan under andra dagen (av sex) hade 60 deltagare hoppat av.

En tredje säsong finns redan inspelad och kommer att visas på TV i England nu under hösten. Jack har verkligen fått blodad tand för detta med adrenalinkickar och kommer säkert att fortsätta i många säsonger till. Jag hoppas bara att de då inte drar ut på det så länge som med "No fear" utan att de istället stramar upp den så att den fångar intresset bättre.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Jack har en smiley på ena knät. Den ser precis ut som om någon ritat dit den och jag hajar till lite extra varje gång jag ser den…

2. Det hade varit kul om de hade inkluderat lite extramaterial på DVD:n där man kunnat få reda på lite mer om hur de hittade alla utmaningar och dessutom hade det varit rätt kul att se lite av vad som hände mellan det vi nu får se.

3. Tvärt emot vad jag önskade verkar man ha utökat säsong tre från fyra avsnitt till fem…


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA