1600-tals skräckis i grått

FILMEN

"The Witch" utspelar sig på 1600-talet och handlar om en familj som lämnar sitt samhälle för att de inte tycker att de tror tillräckligt mycket på gud. De försöker sig på att skapa sitt eget hem på en liten gård mitt i ingenstans och i utkanten av en läskig skog. När så minsta barnet spårlöst försvinner börjar de naturligtvis tro att det är häxkonster med i spelet. Bor det en häxa i skogen som tagit deras barn? Är något av deras andra fyra barn förhäxat och vad är det egentligen med deras svarta bock Black Phillip?

Upplägget låter bra men genomförandet lämnar tyvärr en massa att önska. Tempot i filmen är så långsamt att man tror man råkat komma åt slowmotionknappen på fjärrkontrollen och saker och ting händer väldigt långsamt och irrationellt. Dessutom är filmen inspelad nästan i svartvitt. Den är i färg men så grå att den i vissa fall skulle kunna varit inspelad i svartvitt. Det är i och för sig inget problem utan passar handlingen rätt bra men ändå lite jobbigt att titta på när filmen inte lever upp till den stämningen gråheten medför.

Men den stora frågan som man ställer sig när filmen är över är; var är häxan? Filmen heter ju häxan och visst, det antyds en hel del om en häxa och vem som är en häxa men den riktiga häxan (jo för det finns en) är med väldigt lite och ska jag vara riktigt ärlig har jag lite svårt att se varför hon gör det hon gör…

Så nej, "The Witch" är inte en bra skräckfilm. Den är på tok för lång och för tråkig och tillför egentligen ingenting. Visst, vissa scener och vissa saker duger men som helhet är den ändå en stor besvikelse.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Geten Black Phillips står faktiskt med i rollistan men då i form av mannen som gör hans röst…

2. Ofattbart nog har självaste Stephen King sagt att han blev vettskrämd av "The Witch". Han måste blanda ihop den med någon annan film.

3. Språket som används i filmen är 1600-tals-engelska.


HANS-ÅKE LILJA (2016-10-28)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (4/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA