Ted Danson i en underbar roll

FILMEN

Vad gör man om man misslyckas med i stort sätt allt, om man inte har ett fast jobb, om frun gift om dig med en man som har hur mycket pengar som helst? Man gör naturligtvis en porrfilm.

Det är precis vad Andy Sargentee (Jeff Bridges) gör. Han och några kompisar bestämmer sig för att göra en amatörsexfilm med enbart skådespelare från staden de bor i. Han är övertygad om att det kommer att bli en succé som ska göra dem alla rikare än de någonsin drömt om.

Nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig och det är precis vad som händer Andy. Det visar sig vara svårare att få tag på folk som vill medverka i filmen än vad han trott och de som faktiskt medverkar kan inte alltid prestera vad som förväntas av dom. Allt ordnar sig dock och alla lever nu lyckliga även om vägen dit var minst sagt krokig.

Vi får se en hel bunt med kända ansikten i filmen. Förutom Jeff Bridges ser vi Joe Pantoliano (från ”Sopranos”) som gänget döpt till Some Idiot. Vi ser även Lauren Graham från ”Gillmore Girls”. Bäst är dock Ted Danson som den homosexuelle Moose. Alla vet att han är homosexuell men ändå gör han allt i sin makt för att verka så straight han kan. Det är till och med han som kommit på sitt smeknamn Moose.

”The Amateurs” är en trevlig liten komedi som man blir riktigt glad av att se. Den är riktigt kul och man har verkligen lyckats med rollbesättningen. Skådespelarena gör sina roller väldigt bra och manuset speglar verkligen vilken kul idé de faktiskt får. Frågan är väl bara om någon verkligen skulle vilja se den film de vill göra…


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Det är extremt kul att se Ted Dansons tolkning av den homosexuelle Moose. När man i förväg vet om att han är homosexuell kan man verkligen se alla hintar Danson ger under filmens gång. Det är även kul att se hur han försöker vara så macho som möjligt för att övertyga de andra som redan listat ut att han är homosexuell.

2. I rollen som Otis ser vi William Fichtner från ”Prison Break” och det är kul att se honom i en så totalt annorlunda roll.

3. I USA och här i Sverige heter filmen ”The Amateurs” men den internationella titeln är ”The Moguls”. I Tyskland heter den ”Dirty Movie”…


HANS-ÅKE LILJA (2007-09-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA