Inget nytt men ändå rätt kul

FILMEN

"Why him?" är långt ifrån en nyskapande film. Vi vet redan efter några minuter hur den kommer sluta och att vägen dit kommer vara minst sagt problematisk. Det som är lite ovanligt med denna är att den faktiskt är riktigt rolig.

Bryan Cranston spelar Ned, en överbeskyddande pappa som nu ska träffa sin dotters pojkvän, som visar sig vara hennes sambo som dessutom visar sig vara på väg att fria, för första gången. Pojkvännen Laird spelas av James Franco och han är allt annat än vad pappa Ned vill att hans dotter ska gifta sig med. Han är visserligen rik men otroligt impulsiv och vulgär. Vartannat ord är en svordom och när han dessutom vill att Neds dotter ska hoppa av college och driva en av hans stiftelser rinner det över för Ned.

Ja, ni förstår genast vad detta är för film, men döm den inte innan ni sett den för den är faktiskt kul. Den har några under-bältet-skämt som man kunnat klara sig utan, men jag kan ha överseende med dem. Resten är riktigt kul och jag skrattar högt flera gånger. För Franco är detta den perfekta rollen. Det är den här typen av karaktärer han gör bäst. Samma gäller för Cranston. Han är perfekt som stressad pappa.

Som Neds dotter Stephanie ser vi Zoey Deutch, som hennes lillebror Scotty ser vi Griffin Gluck och som deras mamma Barb ser vi Megan Mullally. Vi ser även Keegan-Michael Key som Gustav, Lairds betjänt. Alla dessa gör även de bra insatser men det undgår ingen att filmen handlar om Ned och Laird. De andra får ta ett steg tillbaka och nöja sig med att vara lite utfyllnad. Men som sagt, filmen är rolig och man skrattar åt den - eller i alla fall jag gjorde det.


EXTRAMATERIALET

Vi får ganska mycket extramaterial med här. Vi får gag reels, borttagna scener (bästa Kiss-scenen (rockgruppen, inget annat) finns här), en närmare titt på några av karaktärerna och en titt på en rätt rolig toalettscen (den är roligare än vad det låter) som tog 47 minuter att spela in. Vi får även lite bilder samt kommentarspår.


TRE SAKER

1. Gene Simmons och Paul Stanley spelar båda sig själva i filmen i några små inhopp. Rätt kul även om den bästa scenen återfinns bland de borttagna scenerna.

2. De har lyckats få in en klassisk koppling till de gamla "Rosa Pantern"-filmerna.

3. Laird gillar verkligen tatueringar…


HANS-ÅKE LILJA (2017-05-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Why him? Gag reel, 47 minutes on the can, Why Gustav?, Barb Fleming: America's Mom, Lou the Entertainer, Richard Blais: Twisted Chef, Deleted scenes, Gallery, Audio comments
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA