Skilsmässoförsök utan skratt

FILMEN

Frances (Sarah Jessica Parker) och Robert (Thomas Haden Church) har ett äktenskap bakom sig med två barn som följd. När de ser sina vänner ta kål på varandra bestämmer sig Frances för att hon vill skiljas. Detta kommer som en chock för Robert som inte alls vill skiljas, fram tills han får veta att Frances varit otrogen. Plötsligt står de där, med varsin skilsmässoadvokat och ska försöka reda ut livet.

Tanken med "Divorce" är att skildra en skilsmässa på TV utan att förlöjliga det eller visa ett onaturligt förhållande. Ändå gör den nästan tvärt om. Jag har väldigt svårt att tro att ett par som skiljer sig beter sig som Frances och Robert. De blir plötsligt ungdomar igen och har svårt att ta några egna beslut. De velar om allt och större delen av säsongen försöker jag förstå om detta är en historia om ett par som hittar tillbaka till varandra eller ett par som faktiskt går vidare med sina liv. Likt Robert och Frances känns det inte som att skaparna kan bestämma sig.

Sarah Jessica Parker tar sig an en rollkaraktär som är väldigt olik Carrie ("Sex and the City"), och gör det faktiskt rätt bra. Även Thomas Haden Church spelar sin karaktär på ett sätt som gör att vi både hatar och älskar honom. Det är just det som är problemet. Vi får inte riktigt chansen att helt finna en favoritkaraktär, förstå deras handlingar eller framförallt hitta oss själva i någon av dem. Detta gör att det ganska svårt att komma in i handlingen och den där känslan av att behöva se nästa avsnitt infinner sig inte.

Serien är listad som komedi, men lutar väldigt mycket mot drama. Visst ligger det lite komiska inslag och puttrar, men det blir aldrig riktigt något pang. För att få ut det komiska i scenerna skulle det behöva vara ett lite högre tempo med kortare scener. Vi behöver en riktning, ett mål. I och med att ingen av våra huvudkaraktärer riktigt vet vad de vill får vi i stället utdragna scener där där alla verkar smått förvirrade.

Trots detta kan "Divorce" vara en serie för de som tycker att vuxna människor som glömmer hur man är just vuxen är underhållande. Det är en lite mörkare typ av humor som inte är för alla, men kan vara för en del.


EXTRAMATERIALET

Till några avsnitt finns det kommentarspår vilket egentligen inte tillför särskilt mycket till helheten. Det är mest Sarah Jessica Parker som är starstruck på de flesta av sina motspelare följt av en diskussion om varför de är så bra.


TRE SAKER

1. Karaktären Nick (Tracy Letts) var från början tänkt att endast vara med i ett avsnitt, men då skaparna älskade Tracy Letts bestämde de sig för att skicka in honom i resten av säsongen också.

2. Detta är den första serien Sarah Jessica Parker tar sig an efter "Sex and the City".

3. Förutom att spela en av huvudkaraktärerna så är Sarah Jessica Parker även en av producenterna. Hon jobbade med serien fyra år innan de började filma.


EMMA ÅKERLIND (2017-07-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Tema: HBO-original
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Kommentarspår
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA