En katt och råtta-lek med besatta kvinnor

FILMEN

Eve Polastri jobbar för MI5. Hon sitter dock mer bakom ett skrivbord än hon är ute på fältet och det skulle hon gärna vilja ändra på. När så Villanelle dyker upp får Eve chansen. Hon får nämligen sparken efter att olovligt ha intervjuat det enda vittnet till Villanelles senaste mord. Men Eve blir inte arbetslös länge. Carolyn Martens, chef över Rysslandsdivisionen på MI6, imponeras av henne och rekryterar henne för att fortsätta jaga Villanelle.

Sagt och gjort, Eve fortsätter att jaga Villanelle som å sin sida får reda på att Eve är henne på spåren. En besatthet för varandra utvecklas hos Eve och Villanelle och en katt och råtta-lek tar sin början. Villanelle mördar och Eve försöker hinna ikapp henne.

Jag gillar upplägget för serien och jag gillar karaktärerna. Eve är den lite vilsna som inte riktigt vet hur hon ska agera i alla situationer. Hon vet dock att hon inte tänker ge sig innan hon fått tag på Villanelle. Villanelle å andra sidan vet precis hur hon ska bete sig i varje given situation. Åtminstone framstår hon så. Hon har dock djupa problem som gjort henne till den hon är i dag. Eve spelas av Sandra Oh som vi sett ibland annat "American Crime" och "Gray’s Anatomy". Jodie Corner som spelar Villanelle är en ny bekantskap för mig men hon är riktigt bra som psykopat här.

Säsongen är relativt kort med sina åtta avsnitt och flyter på bra. Det blir aldrig tråkigt och även om det finns mycket som är överdrivet känns den ändå realistisk, under vissa förbehåll. Ingen av tjejerna känns övermänsklig och båda har sina problem. Man känner med dem båda.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En andra säsong kommer under 2019.

2. Serien har en liten Bond-känsla över sig.

3. Kolla inledningen när titeln visas. Det rinner en droppe från någon av bokstäverna. Olika från avsnitt till avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2018-05-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2018
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA