Ett kärt återseende med galningen

FILMEN

Martin Riggs (Clayne Crawford) och Roger Murtaugh (Damon Wayans) är tillbaka. Precis som i förra säsongen är Riggs den galne och gör vad som helst för att fånga brottslingarna medan Murtaugh är mer försiktig och ofta tänker sig för innan han kastar sig in i äventyren…ibland lite för mycket.

Mycket fokus under säsongen ligger på Riggs uppväxt och framförallt på hans förhållande till sin far som aldrig kommer få pris som "Årets far". Hans uppväxt förklarar en hel del om varför Riggs är som han är och varför han lever så på gränsen som han gör. Men mitt i allt detta träffar han också Molly som han fattar tycke för. Molly har en son och Riggs får nu chansen att vara den far till han aldrig hade själv. När det kommer till Murtaugh handlar även där mycket om familjen. Hans son ska börja på college och hans dotter börjar frigöra sig från familjen. Murtaugh själv drömmer om att avancera till kapten.

Jag gillar serien och den här gången (till skillnad mot när jag såg första säsongen) är jag beredd och gillar det jag ser direkt från början. Jag vet vad jag kan förvänta mig och det är precis det jag får. Vi får även in ytterligare en polis som förstärker gänget. Han är lite speciell men jag gillar honom. Även Scorsese får ta lite mer plats.

Vi bjuds på 22 actionfyllda avsnitt och allt avslutas med en riktig cliffhanger. Säsong tre rullar nu i USA och jag ser redan fram emot att se hur de ska lösa det som händer i säsongsfinalen…


EXTRAMATERIALET

Ett gäng borttagna scener bjuds vi på.


TRE SAKER

1. Det känns nu som om serien fått eget liv och inte längre har så mycket att göra med filmerna.

2. Säsong tre kommer nog bli rätt annorlunda…

3. Leo Gets ligger fortfarande på gränsen och tenderar till att bli lite för överdriven ibland.


HANS-ÅKE LILJA (2018-10-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2018
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Deleted scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA